Hyppää sisältöön

Porin prikaati siirtyi eversti Saaren komentoon

Porin prikaati
Julkaisuajankohta 30.12.2016 13.45
Tiedote

Porin prikaatin komentajanvaihtoparaatia juhlittiin tänään Säkylän Huovinrinteellä. Eversti Rami Saari otti vastaan komentajan tehtävät eversti Arto-Pekka Nurmiselta prikaatin urheilukentällä järjestetyssä vaihtokatselmuksessa, johon oli kokoontunut prikaatin joukkoja Säkylästä ja Niinisalosta.

Väistyvä komentaja, eversti Arto-Pekka Nurminen kuvasi komentajakauttaan muutaman ydintapahtuman kautta:

- Tähän kauteen on sisältynyt monia merkittäviä muutoksia ja uudistuksia. Turvallisuusympäristömme, erityisesti Itämeren piirissä, on muuttunut entistä haasteellisemmaksi ja joukko-osastomme on laajentunut kattamaan lähes koko läntisen Suomen. Nämä kaksi suurta muutosta ovat näkyneet ja tulevat näkymään prikaatimme arjessa myös tulevina vuosina, Nurminen muistutti.

Eversti Nurminen kuvaili komentajakautensa useiksi huippukohdiksi sotilaiden vala- ja vakuutustilaisuuksia maakunnissa ja varuskunnissa sekä joukkojen tapaamisia maastossa eri harjoitusten yhteydessä.

Uusi komentaja, eversti Saari sanoi juhlapäivänä haluavansa tuoda Porin prikaatin koulutukseen entistä nykyaikaisemman ja suoraviivaisemman otteen. Varusmiespalveluksessa keskitytään hänen mukaansa olennaiseen, eli suorituskykyisen joukon kouluttamiseen ja sen pärjäämiseen omassa tehtävässään sekä vaadittavan valmiuden ylläpitoon. Tämä nivoutuu yhteen myös eversti Nurmisen näkemysten kanssa.

- Haluan muistuttaa, että valmius ei ole vain suunnitelmia, materiaalia ja sijoitettua henkilöstöä - se on myös asennetta, osaamista ja halua toimia valmiuden hengessä. Meidän tulee olla valmiita puolustamaan isänmaatamme nopeastikin, mikäli tarve niin vaatii, Nurminen evästi.

Katselmuksen jälkeen prikaatin henkilöstölle puhunut Maavoimien komentaja, kenraaliluutnantti Seppo Toivonen totesi juhlapuheessaan, että prikaatilla on erityinen paikka myös hänen sydämessään, onhan hän uransa alkuvaiheessa palvellut myös Säkylässä.

- Puolustusvoimauudistus muokkasi Porin prikaatista erilaisen ja uuden. Muutos on viety erinomaisella tavalla läpi. Uudistuneen Porin prikaatin tulokset ylittävät osin jo vanhat ja joukon yhtenäistäminen on onnistunut. Lisäksi merkittävää on Porin prikaatissa tehty panostus kriisinhallintakoulutukseen muutoksen aikana, jolla on vaikuttavuutta myös valtakunnallisesti.

- Eversti Saaren on tarmokkaana ja luotettavana johtajana helppo jatkaa edellisen komentajan jäljissä. Hän tuo varmasti myös uutta perinteikkääseen joukkoon. Prikaatin näkymät ovat hyvät ja tasapainoiset, minkä päälle on hyvä rakentaa tulevaisuutta, Toivonen arvioi.

´