Hyppää sisältöön

Porin prikaatin sotilasvala- ja sotilasvakuutustilaisuudet saapumiserälle 1/19

Porin prikaati
Julkaisuajankohta 5.2.2019 15.54
Tiedote

Porin prikaatissa tammikuussa palveluksensa aloittaneet varusmiehet vannovat sotilasvalansa tai antavat juhlallisen sotilasvakuutuksen varuskunnissa kahdessa erässä: Säkylässä 14.2. ja Niinisalossa 15.2.

Tapahtumat järjestetään paikkakuntakohtaisesti. Säkylän sotilasvala- ja -vakuutuspäivä järjestetään torstaina 14.2. ja Niinisalossa tilaisuudet ovat perjantaina 15.2.

Niinisalossa juhlitaan samalla Porin prikaatin 393. vuosipäivää henkilökunnan ja kutsuvieraiden tilaisuudella varuskuntaravintola Falkonetissä.

Päiväohjelma Säkylässä 14.2. (alueen kartta)

klo 10.00 Sotilasvakuutus Elokuvaluokassa
klo 11.00 Sotilasvala varuskunnan urheilukentällä, jonka jälkeen ohimarssi Porilaistiellä
klo 12.30 Valalounas, läheisten tutustuminen yksikköön, kalustonäyttelyyn ja prikaatiin.
- Varusmiesten valaloma alkaa, kun yksikkö on ruokaillut ja valmiina lomalle.

Päiväohjelma Niinisalossa 15.2. (alueen kartta)

klo 10.00 Sotilasvakuutus auditoriossa (rak 4)
klo 11.00 Sotilasvala varuskunnan lippukentällä, jonka jälkeen ohimarssi Kasarmitiellä
klo 12.30 Valalounas, läheisten tutustuminen yksikköön, kalustonäyttelyyn ja prikaatiin.
- Varusmiesten valaloma alkaa, kun yksikkö on ruokaillut ja valmiina lomalle.

Valan ja vakuutuksen kaavan esilukijoina tilaisuuksissa toimivat Säkylän kunnanhallituksen puheenjohtaja Marko Pelttari Säkylässä ja Niinisalossa Kankaanpään kaupunginhallituksen puheenjohtaja Heidi Viljanen.

Varusmiesten ja heidän läheistensä lounas ja tutustuminen yksiköihin toteutetaan ohimarssin jälkeen noin kello 12.30 alkaen yksiköittäin porrastetusti. Lounaan ohessa omaiset voivat tutustua varusmiesten majoitukseen ja palvelusolosuhteisiin sekä sotilaskotiin. Kukin alokas voi ilmoittaa lounaalle enintään kaksi (2) läheistään. Valapäivän lounas on läheisille maksuton. Molemmilla paikkakunnilla varuskunta-alueilla esitellään keskeistä aselajien kalustoa valapäivinä kello 9.00–14.30.

Läheisiä pyydetään suosimaan kimppkyytejä, olemaan liikkeellä ajoissa ja huomioimaan tapahtumien aiheuttama liikenneruuhka varuskunta-alueille johtavilla teillä. Lumitilanteen vuoksi paikoitustilat ovat rajalliset, pyydämme läheisiltä myös kärsivällisyyttä ja varautumista pidempiin kävelymatkoihin. 

Porin prikaatin sotilaspoliisit vastaavat liikenteen ja pysäköinnin ohjauksesta varuskunta-alueiden läheisyydessä.

´