Hyppää sisältöön

Puolustushaarakomentajat tarkastivat ilmapuolustusharjoituksen – kokonaisuus vakuutti

Ilmasotakoulu
Julkaisuajankohta 25.5.2022 18.30
Ilmavoimien, maavoimien ja merivoimien komentajat tutustumassa ilmatorjuntaan Lohtajalla.
Maa-, meri- ja ilmavoimien komentajat tarkastivat ilmapuolustusharjoituksen yhdessä.

Maa-, meri- ja ilmavoimien komentajat toteuttivat valtakunnallisen ilmapuolustusharjoituksen tarkastuksen yhdessä, mikä sopi hyvin yhteistyötä korostavan harjoituskokonaisuuden luonteeseen.

Merivoimien komentaja kontra-amiraali Jori Harju kuvaili yksiköiden välistä yhteistoimintaa loistavaksi, maavoimien komentaja kenraaliluutnantti Pasi Välimäki puolestaan korosti, että osaamisen ja asenteen yhdistelmä luo toivotun tuloksen eli tässä tapauksessa niitä hyviä osumia. 

-    Tarkastus oli tärkeä tilaisuus näyttää harjoitusjoukkojen osaamista ja tuoda esille harjoituskokonaisuuden merkitystä, summaa ilmatorjunnan tarkastaja, eversti Mikko Mäntynen tyytyväisenä. Meillä on syytä olla ylpeitä suorituksestamme.

Puolustushaarayhteistyön kehittämisen peruselementti

Ilmapuolustus on yhdistänyt puolustushaaroja pitkään ja luonut vahvan pohjan yhteistoiminnan monipuoliselle ja syvemmälle kehittämiselle myös tulevaisuudessa.

-    Ilmasta maahan -kyvyn, tulenjohtajien ja ilmatilan hallinnan kautta yhteistyö on saanut muitakin muotoja, ja kehitystä on nähtävissä edelleen, mainitsee kenraalimajuri Pasi Jokinen. Esimerkiksi F-35-päätöstä perustellessa yhteistoiminnan mahdollisuudet tuotiin selkeästi esiin. 

Piakkoin reserviin siirtyvälle kenraalimajuri Pasi Jokiselle tarkastus oli komentajakauden viimeinen, ja siksikin erityisen merkityksellinen.

-    Tuntuu täysin oikealta päättää komentajakausi täällä ilmapuolustusharjoituksessa yhdessä kollegoiden kanssa, kenraalimajuri Jokinen toteaa lopuksi.
 

´