Hyppää sisältöön

Puolustusministeri Niinistö vieraili SKJI:n luona Pohjois-Irakissa

Maavoimat
Julkaisuajankohta 21.12.2016 12.34
Tiedote

Puolustusministeri Jussi Niinistö vieraili Suomalaisen kriisinhallintajoukon Irakissa (SKJI) luona 18.-21.12.2016. Vierailun keskeisimpänä aiheena oli kasvattaa tietoisuutta OIR-operaation tilanteesta ja tutustua suomalaisen joukon toimintaan Kurdistanissa.

Vierailun aikana ministeri Niinistö tapasi muiden koalition kansallisuuksien yhteistyökumppaneita ja osallistui erilaisiin tilannekatsauksiin. Puolustusministeri vieraili myös kouluttajaosaston luona seuraamassa peshmergojen koulutusta ja tutustui neuvonanto-osaston toimintaan.

Niinistön mukaan koalition eri kansallisuuksilla on vahva yhdessä tekemisen meininki. Päivittäinen työrytmi operaation esikunnissa on haasteellinen, mutta eri kansallisuuksien vahvalla yhteistoiminnalla asiat saadaan etenemään tehokkaasti.

-Koen tärkeäksi, että monien muiden kansallisuuksien tavoin, myös Suomi kantaa kortensa kekoon ISIS:n globaalin uhkan kukistamisessa. OIR-operaatiolla on oma vaikutuksensa myös Suomen turvallisuuteen, kommentoi puolustusministeri Niinistö.

´