Hyppää sisältöön

Puolustusvoimat jatkaa Pohjoisjärven raivausta Keuruulla

Panssariprikaati
Julkaisuajankohta 17.5.2017 12.10
Tiedote

Pohjoisjärven alueraivaus jatkuu Keuruulla toukokuussa. Pohjoisjärven räjähdekartoitukset aloitettiin vuonna 2008 ja räjähteiden nosto alkoi vuonna 2013.

Pohjoisjärveen on 1940- luvulta aina 1960- luvulle saakka upotettu räjähteitä silloisten määräysten, ohjeiden ja käskyjen mukaisesti. 1950- luvulla tapahtui sytytinvaraston räjähdys, jonka seurauksena räjähteitä levisi ranta- alueelle ja osa järveen asti. Raivaustyön tavoitteena on varmistaa räjähteistä saadut ilmaisut ja selvittää järven pohjassa olevien räjähteiden laatua ja lukumäärää, sekä jatkaa räjähteiden nostamista.

Pohjoisjärven raivaamisen tavoitteena touko-kesäkuussa 2017 on paikantaa räjähdysainepaloja sisältävä alue Ilveslahdessa ja nostaa alueelta räjähteet koneellisesti. Samoin tavoitteena on tarkastaa jo tiedossa olevat räjähteitä sisältävät pisteet ja sen jälkeen nostaa räjähteet koneellisesti ja sukeltamalla.

Räjähteiden paikantamisen aikana aluetta ei eristetä. Alueen vapaata käyttöä rajoitetaan työskentelyn aikana siten, että lähivaroalue on 50 metriä. Mikäli tehtävän luonne raivauksen edistyessä muuttuu, raivaamisen johtaja voi tilanteen vaatiessa rajoittaa liikkumista tai määrätä alueen eristettäväksi.

Raivaustyöstä vastaa Panssariprikaati, joka työskentelee Pohjoisjärven raivausasiassa yhteistyössä Keski-Suomen poliisilaitoksen, Keski-Suomen pelastuslaitoksen sekä Keski-Suomen ELY keskuksen kanssa.

Pohjoisjärven raivaus alkaa maanantaina, 22.5. ja jatkuu aina 16.6. saakka.

´