Hyppää sisältöön

Puolustusvoimille lisää kotimaisia kenttäradioita

Maavoimat
Julkaisuajankohta 22.11.2022 15.00
Tiedote

Puolustusvoimat hankkii lisää kotimaisia kenttäradioita Bittium Wireless Oy:ltä. Hankittavat radiot ovat lähi- ja ajoneuvoradioita. Lisäksi hankitaan radioiden varusteita.

Uudet kenttäradiot ovat ohjelmistoradioita ja niillä korvataan vaiheittain analogisia kenttäradioita. Ohjelmistoradioissa osa suorituskyvystä luodaan radiossa käytettävän ohjelmiston ja aaltomuotojen avulla, jolloin radioiden suorituskykyä voidaan kehittää koko niiden elinkaaren ajan. 

-    Hankinta tukee ohjelmistoradioteknologian kotimaisen kehitystyön jatkamista ja radioiden sovittamista osaksi Maavoimien M18-johtamisjärjestelmää sekä Puolustusvoimien radioperhettä. Radiohankinnalla varmistetaan myös kenttäradioiden kehitystyön jatkaminen ja käytettävyys sekä käytön laajentaminen kaikissa puolustushaaroissa ja Pääesikunnan alaisissa laitoksissa, toteaa viestitarkastaja eversti Antti Tunkkari Maavoimien esikunnasta.

Hankinta on jatkoa vuonna 2018 tehdylle hankinnalle ja sillä lunastetaan tuolloin tehdyn sopimuksen lisähankintavarausta.

Hankinnan arvonlisäverollinen kokonaisarvo on noin 5,3 miljoonaa euroa ja sen työllistävä vaikutus kotimaassa on noin 10 henkilötyövuotta. 

Uusien kenttäradioiden toimitukset alkavat loppuvuoden 2022 aikana.
 

´