Hyppää sisältöön

Rakuunasoittokunta esiintymismatkalle Ruotsiin

Maasotakoulu
Julkaisuajankohta 17.1.2023 17.00
Tiedote
Rakuunasoittokunta salissa, kapellimestari johtaa.
Rakuunasoittokunta sijaitsee Maasotakoulun yhteydessä. Tammikuussa orkesteri matkaa Lappeenrannasta Tukholmaan esiintymään.

Rakuunasoittokunta konsertoi yhdessä Ruotsin puolustusvoimien Livgardets dragonmuskikkårin kanssa Tukholmassa 26. tammikuuta.

Rakuunasoittokunta matkustaa tammikuun lopussa esiintymismatkalle Tukholmaan, jossa se konsertoi yhdessä Ruotsin puolustusvoimien Livgardets dragonmusikkårin kanssa. Yhteiskonsertti järjestetään Tukholman Kuninkaallisen musiikkikorkeakoulun salissa 26. tammikuuta. 

Rakuunasoittokunnan ja Livgardets dragonmusikkårin yhteiskonsertti on osa Suomen ja Ruotsin puolustusvoimien välistä puolustusyhteistyötä (FISE-yhteistyötä). Vierailu on historiallinen, sillä sotilasmusiikkiala osallistuu nyt ensimmäistä kertaa virallisena toimijana maiden väliseen puolustusyhteistyöhön.

Suomen ja Ruotsin sotilasmusiikkialojen yhteistyötä syvennetään lähivuosina myös Suomen maaperällä Livgardets dragonmusikkårin saapuessa vastavierailulle vuonna 2024.  


Taustatietoa Rakuunasoittokunnasta:
Rakuunasoittokunta on 34-henkinen ratsuväen musiikkiperinteitä vaaliva Maavoimien ammattisoittokunta, jonka toimipiste sijaitsee Lappeenrannassa Maasotakoulun yhteydessä. Omien konserttien lisäksi Rakuunasoittokunta esiintyy pääasiassa Itä-Suomen ja Kaakkois-Suomen alueilla erilaisissa Puolustusvoimien sekä veteraani- ja reserviläisjärjestöjen tilaisuuksissa. Rakuunasoittokunta on täysivahvuinen sinfoninen puhallinorkesteri, joka jakautuu tarvittaessa soitto-osastoihin sekä erilaisiin vaski- ja puupuhallinkokoonpanoihin.
www.sotilasmusiikki.fi/rakuunasoittokunta

Taustatietoa Livgardets dragonmusikkårista:
Livgardets dragonmusikkår on yksi Ruotsin puolustusvoimien kolmesta ammattiorkesterista. Soittokunta toimii vaskikokoonpanossa ja sen asemapaikka on Tukholma. Orkesterin kokoonpanoon kuuluu 30 päätoimista muusikkoa. Livgardets dragonmusikkårin erikoisuus on soittaminen sekä ratsailta että jalan. Soittokunta vastaa kuningashuoneen seremoniamusiikista ja sen vartioparaatit ovatkin tuttu näky Tukholman keskustassa. www.forsvarsmakten.se/sv/organisation/livgardet/forsvarsmusiken/livgardets-dragonmusikkar/


 

´