Hyppää sisältöön

Rakuunasoittokunta ilahduttaa esiintymällä palvelutaloissa ja kaupungilla

Maasotakoulu
Julkaisuajankohta 25.5.2020 9.30
Tiedote
Rakuunasoittokunta neliömuodostelmassa vehreällä nurmella.

Rakuunasoittokunta tempaisee koronanvastaisen kampanjan ja esiintyy touko-kesäkuussa konserteissa Lappeenrannan palvelukotien pihoilla ja kaupungin kaduilla. Konserteissa on säävaraus.

Kaupungilla pidettävien konserttien ajankohtia ja paikkoja ei julkaista suurelle yleisölle, jotta yleisöä ei etukäteen kokoontuisi liikaa ja koronavirustilanteesta johtuvat turvallisuusmääräykset eivät rikkoutuisi. Rakuunasoittokunta toivoo, että pop-up-konsertteihin sattuvat ohikulkijat pitävät muihin ihmisiin ja soittajiin kunnolliset vähintään kahden metrin välimatkat, jotta konsertti säilyy turvallisena.

Konsertit palvelutalojen pihoilla ovat viikoilla 22-24 ja niitä järjestetään kahdella eri kokoonpanolla yhteensä 18 kappaletta. Pop-up-konsertteja kaupungilla järjestetään kesäkuun ensimmäisellä ja toisella viikolla yhteensä kahdeksan ja ne kestävät 3-5 minuuttia.

- Konserteissa tullaan esittämään tilanteeseen sopivaa kepeää ja iloista musiikkia, Rakuunasoittokunnan johtaja, musiikkimajuri Riku Huhtasalo sanoo.

RAKSk viisikko hyppää iloisesti ilmaan sinistä taivasta vasten. Kesä!

- Sotilasmuusikon näkökulmasta on erittäin tärkeää päästä esiintymään pitkän tauon jälkeen etenkin meidän veteraanisukupolvellemme. Olemme tottuneita esiintyjiä ja kaipaamme esiintymisen tuottamaa iloa ja vuorovaikutusta yleisön kanssa. Toivomme pihasoittojen antavan virkistystä ja iloa vanhusten elämään. Konsertit toteutetaan ulkona siten, että tartuntavaaraa ei ole, Rakuunasoittokunnan konserttimestari, yliluutnantti Juha Kainulainen (käyrätorvi) sanoo.

Koronapandemian käynnistyttyä ja poikkeusolojen myötä maaliskuussa 2020 Rakuunasoittokunnan esiintymiskalenteri tyhjeni kevään ja kesän ajalta. Konsertteja jouduttiin perumaan ja toimintaa sopeuttamaan.

- Ensimmäisten viikkojen aikana muusikkomme työskentelivät etänä henkilökohtaisen instrumenttitaitojensa ylläpidon ja kehittämisen merkeissä. Pandemian edetessä hyvin maltillisesti, ainakin täällä Etelä-Karjalassa, päätimme alkaa kehittää pienyhtyetoimintaa tuottaaksemme musiikkia esimerkiksi YouTube -kanavallemme, kertoo konserttimestari Juha Kainulainen.

- Toteutimme harjoitus-, äänitys- ja kuvausaikataulut siten, että yhtä aikaa soittokunnassamme oli vain vähän henkilöstöä paikalla, noudattaen annettuja ohjeita kokoontumisista, hygieniasta ja turvaväleistä, Kainulainen sanoo.

- Ideat konsertteihin nousivat esiin soittokunnan johtoryhmän palaverissa, jossa mietittiin tulevia kuvioita ja mitä voitaisiin tehdä, jos kokoontumisrajoitukset lieventyvät kesäkuussa, Riku Huhtasalo toteaa.

Rakuunasoittokunta toteuttaa pop-up-esiintymiset yhteistyössä Lappeenrannan kaupungin kanssa ja vanhustentalokonsertit yhteistyössä Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin kanssa.

- Alkuperäinen idea sai alkunsa jo noin 10 vuotta sitten kun Rakuunasoittokunnan silloinen vääpeli ehdotti, että Rakuunasoittokunnan varusmiesorkesteri voisi tulla kesän ajaksi ilahduttamaan esiintymisillään palvelukodeissa asuvia seniorikansalaisiamme. Esiintymiset saavuttivat niin suuren suosion, että niitä päätettiin jatkaa. Tänä vuonna pandemia uhkasi sotkea hyvän perinteen, kunnes Rakuunasoittokunnan musiikkimajuri Riku Huhtasalo ehdotti, että Rakuunasoittokunta tulisi tänä vuonna esiintymään palvelutaloihin. Esiintymisiä odotetaan palvelutaloissa innolla ja kokemus on osoittanut, että musiikki senioreille jopa kuin lääkettä, turvallisuuskoordinaattori Paavo Pulli Eksotesta kertoo.

Linkki Rakuunasoittokunnan Youtube-kanavalle: https://www.youtube.com/channel/UCPbgJ4o5JxgnlyhRWG3qXKA

Joukko-osasto Lappeenranta
´