Hyppää sisältöön

Reserviläisiä kotiutettu Keski-Suomi 22-harjoituksesta korona-altistuksen vuoksi

Panssariprikaati
Julkaisuajankohta 8.3.2022 21.25
Tiedote

34 reserviläistä on tänään kotiutettu Panssariprikaatin johtamasta paikallispuolustusharjoituksesta Keski-Suomessa. Keski-Suomi 22 -harjoitusjoukon kokonaisuusvahvuus on noin 400 henkilöä. Harjoitusjoukot toimivat pääosin Jyväskylän, Keuruun ja Tikkakosken alueella. 

Tiistaina, 8.3. harjoitusjoukossa vahvistettiin koronatartunta. Tämän seurauksena maakuntakomppanian yksi joukkue todettiin altistuneeksi ja 34 henkilöä kotiutettiin harjoituksesta välittömästi. Muiden harjoitukseen osallistuvien vointia seurataan ja heidän kohdalla harjoitus jatkuu normaalisti.

Keski-Suomi 22  on paikallispuolustusharjoitus, jonka tavoitteena on tehostaa ja kehittää henkilökunnan, reserviläisten sekä varusmiesten osaamista omassa poikkeusolojen tehtävässä sekä reserviläisten osaamista  paikallispuolustuksen tehtävissä. Keskeisenä teemana harjoituksessa on paikallispuolustuksen valmius ja kyky taistelutehtäviin sekä reservin monimuotoiset tehtävät paikallispuolustuksessa. 

Keski-Suomi 22 on yksi kuudesta Maavoimien paikallispuolustusharjoituksesta eri puolilla Suomea.  Harjoitus päättyy perjantaina, 11.3.

Harjoitukset ja ammunnat Joukko-osasto
´