Hyppää sisältöön

Reserviläisillä seitsemän koronavirustartuntaa

Jääkäriprikaati
27.9.2021 16.04
Uutinen

Jääkäriprikaati järjesti jääkäri- ja pioneerijoukkojen kertausharjoituksen 17.-24.9.2021. Harjoitukseen osallistuneilla reserviläisillä on todettu kotiutumisen jälkeen seitsemän koronavirustartuntaa. Kaikki todetut tartunnat ovat samaa altistumisketjua. Tartunnan saaneiden reserviläisten kotipaikkakuntien terveysviranomaiset tekevät tartunnanjäljitystä.

Harjoituksen aikana mahdollisesti altistuneille reserviläisille on lähetetty tekstiviesti, jossa kerrotaan tartunnoista ja kehotetaan seuraamaan vointia ja hakeutumaan testiin omalla kotipaikkakunnallaan, mikäli lieviäkin infektion oireita ilmenee.

Harjoituksessa noudatettiin Puolustusvoimien koronavarotoimenpiteitä. Reserviläisille ja Jääkäriprikaatin henkilöstölle korostettiin, että harjoitukseen saa osallistua vain täysin terveenä. Harjoitukseen ilmoittautumisen yhteydessä terveydentila tarkastettiin ja kaikki oireiset kotiutettiin altistamatta muita harjoitukseen osallistuneita. Harjoituksessa reserviläiset jaettiin osastoihin, jotka eivät olleet tekemisissä toistensa kanssa. Osallistujille annettiin tarkka ohjeistus toiminnasta koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi. 

- Tämä tapaus osoittaa sen, että taistelua koronaa vastaan ei ole vielä voitettu ja  koronatoimenpiteet ovat edelleen tarpeellisia. Erityisen haastavan tilanteesta tekevät oireettomat kantajat, toteaa Jääkäriprikaatin komentaja eversti Sami-Antti Takamaa.