Hyppää sisältöön

Reservissä on voimaa!

Jääkäriprikaati
Julkaisuajankohta 9.9.2022 7.53
Uutinen
kuvituskuva

Pelastusjoukkueen kertausharjoitukseen osallistuneet reserviläiset ja Jääkäriprikaatin ja Lapin lennoston pelastustoimen henkilöstö harjoittelivat Pohjoinen 2/22 -paikallispuolustusharjoituksessa toimintaa erilaisissa onnettomuustilanteissa.

– Painopiste harjoittelussa oli rauniopelastuksessa, joka on suorituskykynä ollut viimeaikaisten kansainvälisten uutisten myötä näkyvästi esillä. Rauniopelastusta harjoitteli Kittilän lentoaseman alueella myös Lapin pelastuslaitoksen henkilöstöstä perustettu Arctic Rescue Team. Harjoituksissa käytettiin sekä puolustusvoimien rauniopelastuskontin materiaalia, että siviiliyrityksiltä vuokrattua kalustoa. Yhteisharjoittelulla jatkettiin muutama vuosi sitten aloitettua perinnettä Jääkäriprikaatin, Lapin lennoston ja Lapin pelastuslaitoksen henkilöstöjen yhteistoiminnan kehittämiseksi, kertoo Jääkäriprikaatin pelastusmestari, ylivääpeli Toni Huhtamella.

Tällä viikolla kertaamassa olleet pelastusjoukkueen reserviläiset on koulutettu tehtäviinsä pääosin ennen 2020-luvun vaihdetta. Heidän lisäkseen joukkueesta löytyy myös pitkän linjan kokemusta pelastusalalta ja paikallisista olosuhteista. 
– Reserviläisten osaamista eri aloilta voidaan hyödyntää pelastustoimen tehtävissä, vaikka varsinaisen pelastuskoulutuksen saamisesta olisikin kulunut useampi vuosi. Omana näkemykseni on, että näiden reserviläisten ryhmähenki ja asenne täysin uuden asian oppimiseen oli erittäin korkealla tasolla. Aktiivisuus ja omatoimisuus näkyi kaikessa toiminnassa ja kaveria autettiin joka tilanteessa. Nyt opittujen ja kerrattujen taitojen harjoittelua tullaan jatkamaan tulevissakin harjoituksissa isommalla joukolla, toteaa ylivääpeli Toni Huhtamella. 

Tampereelta harjoitukseen tullut kersantti Valtteri Välimäki kertoo, että kertausharjoituksiin ja muutenkin maanpuolustukseen on nyt löytynyt viime aikoina sellainen into mitä ei ole aiemmin ollut.
– Meillä on hieno maa ja sitä varten täällä ehdottomasti ollaan. Suosittelen lämpimästi, oli sitten missä tahansa, että käskyn tai pyynnön tullessa paikalle saapuu. Näitä harjoituksia on sitten mukava muistella ja hyötyä näistä on jokaiselle.

 

´