Hyppää sisältöön

Reserviupseerikoulun johtaja vaihtuu – vaihtotilaisuus 9. syyskuuta Haminassa

Maasotakoulu
Julkaisuajankohta 30.8.2022 9.16
Tiedote
kaksi everstiä
Eversti Vesa Helminen (kuvassa vasemmalla) siirtyy Pääesikuntaan ja Reserviupseerikoulun uutena johtajana aloittaa eversti Mikael Salo.

Reserviupseerikoulun johtaja, eversti Vesa Helminen siirtyy Pääesikunnan koulutusosaston apulaisosastopäälliköksi ja Reserviupseerikoulun uudeksi johtajaksi nousee eversti Mikael Salo. Vaihtotilaisuus järjestetään Haminassa perjantaina 9.9.2022.

Vaihtotilaisuuden yleisölle avoin osuus alkaa paraatikatselmuksella Reserviupseerikoulun päärakennuksen kentällä (Kadettikoulunkatu 6) kello 10.50. Katselmuksen suorittavat siirtyvä ja uusi koulunjohtaja yhdessä. Paraatijoukot koostuvat Maasotakoulun Haminassa palvelevista varusmiehistä ja reserviupseerikurssin henkilöstöstä. 

Vaihtokatselmuksen jälkeen paraatijoukot suorittavat ohimarssin Kadettikoulunkadulla. Marssireitti kulkee Raatihuoneelta kohti vanhaa sotilaskotia (RUK:n päärakennusta vastapäätä), jossa ohimarssin vastaanottopaikka sijaitsee. Ohimarssin vastaanottavat Reserviupseerikoulun uusi johtaja eversti Mikael Salo ja entinen koulunjohtaja eversti Vesa Helminen sekä Maasotakoulun johtaja eversti Sami-Antti Takamaa.

Pääesikuntaan koulutusosaston apulaisosastopäälliköksi siirtyvä eversti Helminen aloitti Reserviupseerikoulun johtajana tammikuussa 2020. Aiemmin hän on palvellut muun muassa koulutuspäällikkönä henkilöstöosastolla Maavoimien esikunnassa, osastoesiupseerina Pääesikunnassa sekä osastopäällikkönä Porin prikaatissa. Hän on suorittanut yleisesikuntaupseerin tutkinnon vuonna 2002 ja hänet ylennettiin everstiksi vuonna 2020.

Eversti Salo siirtyy Reserviupseerikoulun johtajaksi kriisinhallintatehtävistä. Hän on aiemmin palvellut muun muassa Puolustusvoimain komentajan erityisavustajana, tutkimusjohtajana Maavoimien esikunnassa, apulaissotilasedustajana Suomen edustustossa Naton päämajassa sekä osastoesiupseerina Pääesikunnassa. Hän on väitellyt valtiotieteiden tohtoriksi (sosiaalipsykologia) Helsingin yliopistolla vuonna 2011 sekä filosofian tohtoriksi (kasvatustiede) Tampereen yliopistolla vuonna 2009. Hän on suorittanut yleisesikuntaupseerin tutkinnon vuonna 2009 ja hänet ylennettiin everstiksi vuonna 2021.
 

´