Hyppää sisältöön

Reserviupseerikurssi 258 saapuu Haminaan lauantaina

Maasotakoulu
Julkaisuajankohta 7.5.2021 12.30
Tiedote
Kurssin 257 oppilaita kävelee ulos linja-autosta tavaroineen Haminan Reserviupseerikoulun varuskunta-alueella. Taustalla Suome lippu.
Kuva kurssin 257 saapumisesta Haminaan marraskuussa 2020.

Maavoimien Reserviupseerikurssi 258 alkaa Haminan Reserviupseerikoulussa lauantaina 8.5.2021. Kurssin käytännön toteutuksessa noudatetaan Puolustusvoimien käytössä olevia terveysturvallisuustoimia, kuten sisäistä osastojakoa.

Kurssin kokonaispituus on 14 viikkoa sisältäen kolme vapaajaksoa (VMP) ja neljä lähiopetusjaksoa. Läpivientiä varaudutaan muuttamaan yhteiskunnan koronavirustilanteen mukaisesti.

Kurssille osallistuu noin 600 upseerioppilasta Puolustusvoimien ja Rajavartiolaitoksen eri joukko-osastoista.

Reserviupseerikurssin yleisenä tavoitteena on kouluttaa ammattitaitoinen, toiminta- ja yhteistyökykyinen reservin johtaja, joka johtaa joukkoaan omalla esimerkillään ja saa tehtävän edellyttämän toiminnan syntymään joukon sisältä. 


Haminan Reserviupseerikoulu toteuttaa joka vuosi kaksi Maavoimien reserviupseerikurssia, joissa koulutetaan johtajia Maa-, Meri- ja Ilmavoimille sekä Rajavartiolaitoksen tarpeisiin. Reserviupseerikurssin aikana upseerioppilas oppii koulutushaaransa mukaisen joukkueen tai vastaavan suuruisen osaston toiminnan perusteen ja johtamisen taistelussa tai oppii oman erikoistehtävänsä, sekä oppii kouluttamaan johtamaansa joukkoa ja tuntemaan joukkonsa koulutuksen johtamisen periaatteet. Kurssin aika oppilas myös oppii reserviupseerilta vaadittavat yleiset perustiedot.