Hyppää sisältöön

Reserviupseerikurssi päättyy

Maasotakoulu
Julkaisuajankohta 14.7.2017 12.43
Tiedote

Maavoimien reserviupseerikurssi 250 KOTKA päättyy torstaina 20.7.2017 Haminassa.

Kurssilla on koulutettu noin 600 upseerioppilasta reserviupseeriksi eri puolustushaarojen sekä Rajavartiolaitoksen tarpeisiin.

Reserviupseerikurssin päämääränä on kouluttaa ammattitaitoisia ja yhteistyökykyisiä johtajia, jotka johtavat omalla esimerkillään ja saavat tehtävän edellyttämän toiminnan syntymään joukon sisältä. Tämä on vaatinut upseerioppilailta hyviä johtajavalmiuksia sekä vahvaa motivaatiota itsensä jatkuvaan kehittämiseen.

Opiskelu reserviupseerikurssilla on kestänyt 14 viikkoa, jonka aikana upseerioppilaille on koulutettu perusteet joukkueen tai jaoksen johtajan tasoisista tehtävistä.

Päätöstilaisuus Reserviupseerikoulun Maneesissa alkaa kello 12.00.

Juhlassa jaetaan useita huomionosoituksia, muun muassa Suomen Reserviupseeriliiton kunniamiekka kurssin priimukselle sekä Mannerheimristin -ritarien Ritarikivi ja kunniapalkkio upseerikokelaalle, joka on kurssin aikana osoittanut poikkeuksellisen hyviä johtajaominaisuuksia.

Juhla päättyy kahvitilaisuuteen jonka jälkeen on kello 14.30 alkaen vuorossa katselmus RUK:n päärakennuksen kentällä ja ohimarssi Kadettikoulunkadulla. Paraatikatselmuksen suorittaa ja ohimarssin vastaanottaa Maavoimien komentaja kenraaliluutnantti Seppo Toivonen seurassaan RUK:n johtaja eversti Jouko Rauhala.

Katselmukseen ja ohimarssiin osallistuvat myös osastot kummikursseilta 150 ja 200.

Päivän musiikista vastaa Puolustusvoimien varusmiessoittokunta.

 

Tervetuloa seuraamaan paraatikatselmusta ja ohimarssia.

´