Hyppää sisältöön

Reserviupseerikurssin 260 nimeksi Verso

Maasotakoulu
Julkaisuajankohta 24.5.2022 17.32
Uutinen
sotilaita taustalla iso valkoinen rakennus, joka on reserviupseerikouluun päärakennus Haminassa
Kuvassa Reserviupseerikurssin 260 "Verso" upseerioppilaat nimittämistilaisuudessa 8.5.2022.

Reserviupseerikoulun johtaja eversti Vesa Helminen on oppilaskunnan esityksen pohjalta vahvistanut 7. toukokuuta 2022 alkaneen Maavoimien reserviupseerikurssin 260 nimeksi Verso.

Verso-nimeä oli perusteltu nimiesityksessä seuraavasti:

Kun maa on palanut, ensimmäisenä kaskesta nousee verso. Verso, joka nostaa tuhkan alle hautautuneen kukoistuksen kohottaen sen kohti uutta sarastusta. Verso on luonnon lupaus jatkumosta, jossa menneisyyden uhraukset luovat maaperän tulevaisuuden kasvulle. Verso kestää vahvana vastaantulevat myrskyt nousten aina uuteen loistoonsa, kurottaessa korkealle suoraselkäisenä kuten me, tulevat reserviupseerit.

Verso kuvastaa kasvua ja kehitystä, herättäen toivoa uudesta ja paremmasta. Raskaiden poikkeusolojen jälkeen vastuullamme on toimia esimerkkeinä ja innoittajina. Uuden alkuna, toivona sekä tuleville, että meitä edeltäneille sukupolville. Sisällämme versoaa siihen tarvittava voima, jota reserviupseerikurssin aikana vahvistamme, ruokimme ja kasvatamme. Vuoden 2022 kansallisen veteraanipäivän teema “Maamme versoo uutta” kuvaa aikaamme erinomaisesti. Se näkyy meillä RUK:ssa kurssilla 260 Verso selkeämmin, kuin koskaan.

´