Hyppää sisältöön

Reserviupseerikurssin 261 nimeksi Liitto

Maasotakoulu
Julkaisuajankohta 16.12.2022 9.01
Tiedote
Upseerioppilaita järjestäytyneenä niin sanottuun kasiriviin.
Reserviupseerikurssi 261, Liitto, saapui Haminaan ja aloitti 14 viikon mittaisen kurssin marraskuussa.

Reserviupseerikoulun johtaja eversti Mikael Salo on vahvistanut oppilaskunnan hallituksen esityksestä Maavoimien reserviupseerikurssin 261 nimeksi "Liitto". Meneillään oleva kurssi alkoi Haminassa 5.11.2022. Nimiesityksessä Liittoa kuvailtiin seuraavasti:

Voimakas, yhtenäinen & tavoitteellinen

"Koko tuntemamme maailma perustuu liittoihin tai liittoumiin, yksin ei kukaan pysty maailmaa muuttamaan. Liitto kuvastaa yhteisöllisyyttä ja vahvaa sopimusta yhteistoiminnasta, yhteisistä päämääristä sekä niiden saavuttamisesta. Rauha ja liitto kulkevat usein käsi kädessä, mitä maailma kaipaa juuri nyt.

RUK:ssa liitto kuvastaa aselajien yhtenäistä toimintaa; hädän hetkellä jokainen aselaji tarvitsee toinen toistaan, eikä yhdenkään panosta tule aliarvioida. Kurssilla liitto ilmenee konkreettisesti viettäessämme Haminassa sata päivää rinta rinnan: asumme samoissa tiloissa, käymme yhteisharjoituksissa ja ylläpidämme perinteitä, jotka yhdistävät meidät kaikkien aikaisempien kurssien liittoon.

RUK itsessään on liitto nuorten, Suomen maan ja sen puolustuksen välillä. Kurssi 261 on liitto, jonka luomasta pohjasta ja yhteyksistä kurssilaisten on mahdollista ammentaa koko elämän mittaisella matkallaan. Liiton matka alkaa tästä."

´