Hyppää sisältöön

Reserviupseerikurssin 262 ampuma- ja taisteluharjoitus Selänpää - Pahkajärven harjoitusalueella

Maasotakoulu
Julkaisuajankohta 7.7.2023 14.32
Tiedote
Kurssin 260 upseerioppilaita ATAH-harjoituksessa.
Kurssin 260 upseerioppilaita ATAH-harjoituksessa.

Maavoimien 262. reserviupseerikurssin Kajastuksen ampuma- ja taisteluharjoitus toimeenpannaan 19. - 27.7.2023 Selänpää - Pahkajärven harjoitus- ja ampuma-alueilla Kouvolassa.

Reserviupseerikurssin lisäksi harjoitukseen osallistuu myös joukkueenjohtajakurssi. Harjoituksen kokonaisvahvuus on noin 940 henkilöä (varusmiehiä, kadetteja ja henkilökuntaa).

Harjoituksen ampumavaihe alkaa 20. heinäkuuta ja päättyy 24. heinäkuuta, jonka lisäksi varapäivänä pidetään 25. heinäkuuta. Ampumavaiheessa joukot ampuvat taisteluammuntoja sekä tykistön ja kranaatinheittimistön ammuntoja kovin ampumatarvikkein. Vaarallinen alue on koko Pahkajärven ampuma-alue.

Ampumavaiheen jälkeen harjoituksen päättää taisteluharjoitusvaihe, joka alkaa 24. heinäkuuta ja päättyy 27. heinäkuuta.

Harjoituksen ampumavaiheen johtaa majuri Jaakko Rahnasto ja harjoituksen taisteluvaiheen everstiluutnantti Teemu Hassi.

Harjoituksen pääaiheina ovat johtajan toimeenpanokyky vaihtuvissa tilanteissa, yhteistoiminnan syventäminen eri aselajien välillä taistelukentällä sekä johtajan harjaantuminen koulutushaaran mukaisen joukon puolustus-, hyökkäys- ja tukemisammunnoissa.

Kahdeksan päivää kestävä Ampuma- ja taisteluharjoitus on 14 viikon mittaisen Reserviupseerikurssin pisin harjoitus. Se toimii myös loppuhuipennuksena Yhteistoimintaharjoituksista 1 ja 2 alkaneelle taistelujohtajan opintojaksolle. Nyt upseerioppilailla on tilaisuus soveltaa koko kurssin aikana harjoittelemiaan johtamistaitoja käytännössä.
 

´