Hyppää sisältöön

Reserviupseerikurssin yhteistoimintaharjoitukset Kymenlaaksossa

Maasotakoulu
Julkaisuajankohta 28.12.2022 12.39
Tiedote
kaksi sotilasta etenevät metsässä, toinen makuuasennossa ja toinen jalkaisin samalla ampuen

Maavoimien reserviupseerikurssi 261, Liitto, suuntaa yhteistoimintaharjoituksiin 28. joulukuuta alkaen. Ensimmäinen harjoitus järjestetään ajalla 28.- 31.12.2022 ja toinen ajalla 10.-13.1.2023.

Harjoitukset toimeenpannaan Hamina–Virolahti–Miehikkälä alueella. Yhteistoimintaharjoitusten tavoitteena on syventää oman aselajin osaamista sekä harjoitella painopisteisesti aselajien välistä yhteistyötä ja sen johtamista oman tehtävän toteuttamisen näkökulmasta. 

– Harjoitukset ovat tärkeä osa reserviupseerikurssin koulutusta ja harvoja tilaisuuksia, joissa päästään harjoittelemaan joukkueen johtamista käytännössä. Tällainen harjoittelu ei ole mahdollista pelkästään Puolustusvoimien pysyvässä käytössä olevilla alueilla vaan harjoitustoimintaan tarvitaan myös yksityisomistuksessa olevia maa-alueita. Ensimmäisen harjoituksen aikana harjoitellaan esimerkiksi Harjun oppimiskeskuksen hallinnoimilla alueilla, kertoo kurssinjohtaja everstiluutnantti Teemu Hassi, joka toimii myös molempien harjoitusten johtajana.

Joulukuun harjoitukseen osallistuu reserviupseerikurssi kouluttajineen, yhteensä yli 700 henkilöä. Tammikuun harjoitukseen osallistuu myös Puolustusvoimien henkilöstöstä koostuva Sodanajan johtajakurssi 19, jolla koulutetaan reservin aliupseereita reservin upseereiksi. Sodanajan johtajakurssilla on noin 30 opiskelijaa, reserviupseerikurssilla noin 600. 

Jälkimmäiseen harjoitukseen sisältyy myös kovapanosammunnat kranaatinheittimistöllä 10.1.2023 kello 8-16 Valkjärven ampuma-alueella. Vaarallinen alue on koko Valkjärven ampuma-alue.

Harjoituksiin liittyy myös lentotoimintaa.
 

´