Hyppää sisältöön

Reserviupseerikurssin yhteistoimintaharjoitus 2 alkaa keskiviikkona 22.7.

Maasotakoulu
Julkaisuajankohta 20.7.2020 12.55
Tiedote
Reserviupseerikurssin sotilaspoliisilinjan upseerioppilaat harjoittelevat rakennetulla alueella taistelua. Oppilaat ovat aseineen talon ympärillä ja varmistavat rakennuksen kulmat.
Reserviupseerikurssin sotilaspoliisilinjan upseerioppilaat harjoittelivat rakennetulla alueella taistelua kurssin ensimmäisessä yhteistoimintaharjoituksessa heinäkuussa 2020.

Maavoimien reserviupseerikurssin 256 ”Kaiku” toinen yhteistoimintaharjoitus (YTH2) järjestetään 22.-26. heinäkuuta Haminan - Onkamaan - Vallanjärven - Suursuon alueilla.

Harjoitukseen osallistuvat Reserviupseerikurssi 256 ja Sodanajanjohtajakurssi 20.
Yhteistoimintaharjoituksessa harjoitellaan eri aselajien yhteistoiminnan perusteita ja aselajien johtamista oman tehtävän toteuttamisen näkökulmasta.   

Harjoituksen opetustarkoituksena on harjaannuttaa upseerioppilaita aselajinsa ja koulutushaaransa mukaisen joukon taistelussa ja johtamisessa painopisteen ollessa aselajien ja toimialojen välisessä yhteistoiminnassa.

Harjoituksessa hyödynnetään KASI-simulaattorijärjestelmää. Harjoitukseen sisältyy helikopteritoimintaa perjantaina 24.7.

Harjoituksen päävaiheen 23.7. - 26.7. johtaa Reserviupseerikurssin johtaja everstiluutnantti Tommi Sikanen.  

Harjoitukseen osallistuu noin 700 henkilöä ja 50 ajoneuvoa. 
 

´