Hyppää sisältöön

Reseviupseerikurssin 258 nimeksi Atlas

Maasotakoulu
Julkaisuajankohta 28.6.2021 16.04
Tiedote

Aiemmin kesäkuussa 2021 Reserviupseerikoulun johtaja eversti Helminen vahvisti Maavoimien reserviupseerikurssin 258 nimeksi Atlas.

Oppilaskunnan hallituksen tiedotteessa nimivalintaa perusteltiin seuraavasti.

Reserviupseerikoulun upseerioppilaina me kaikki tiedämme hyvin, mitä vastuu on. Siitä on meille paljon kerrottu, ja sitä me tulemme tulevaisuudessa kantamaan, oli kyseessä sitten vastuu alaisistamme, omasta toiminnastamme, läheisistämme tai kotimaastamme. Se vastuu, joka meille tullaan asettamaan oman asemamme tähden, on vastuu, jonka jokainen tämän koulun käynyt on kantanut ja tulee kantamaan yhä jatkossakin. Katkeamaton ketju upseeristoa tulee aina vastaamaan
kutsuun, jos se jonain päivänä käy.

Nämä ajat eivät myöskään ole helpot, ja samalla täällä Haminan auringossa käymämme koulukin on joskus raskastakin raskaampi. Yhteistyöllä ja toisiamme tukemalla pystymme nousemaan yli edessä olevista haasteista ja sitä kautta kehittymään niin sodan ajan johtajina kuin ihmisinä ja persoonina. Samalla kannatellessamme toisiamme valmistaudumme kannattelemaan alaisiamme ja
tarvittaessa jopa maatamme, jos meiltä sitä joskus vaaditaan.

Miten tämä kaikki liittyy kurssimme nimeen? Antiikin Kreikassa - niin kuin myös tänä päivänä - tunnettiin taru eräästä hahmosta, joka johdatti titaanit taisteluun Olympos-vuoren jumalia vastaan. Taistelu ei ollut helppo, ja se päättyikin titaanien osalta tappioon. Hinta oli valtava - titaanien johtaja tuomittiin ikuisesti kantamaan harteillaan koko taivaankannen painoa.

Tämä johtaja oli valmis ottamaan johtoonsa joukon, jonka voitto ei ollut läheskään varma. Tämä johtaja kantoi vastuunsa päätöksestään, ja päätyi kannattelemaan koko taivaankantta omin voiminensa. Tämä johtaja opettaa meille, että vaikkei meidän vastuumme paino ole täysin yhtä suuri, niin meidänkin tehtävänämme on kannatella.

Tämän titaanin, kuten myös meidän kurssimme nimi, on Atlas.