Hyppää sisältöön

Ruokahuollon monimuotoisuus ja koronatilanne Karjalan prikaatissa viikolla 3

Karjalan prikaati
Julkaisuajankohta 21.1.2022 16.25
Tiedote

Suuren joukko-osaston, kuten Karjalan prikaatin, ruokahuolto vaatii tarkkaa suunnittelua, jotta kaikki ateriat löytävät asiakkaansa. Varuskuntaravintola Linnan ja Karjalan prikaatin yhteistyöllä jokapäiväiset ateriat saadaan usealle tuhannelle syötäväksi. Erityisruokavalioaterioita valmistetaan tällä saapumiserällä noin 310 asiakkaalle.

Sopeutetut ruokailujärjestelyt
Koronaepidemian leviämisen estämiseksi Karjalan prikaatin suuret ruokailijamäärät on jouduttu jakamaan pienempiin osiin ja jaksottelemaan heidän ruokailuaikansa. Varuskunnassa on useita sopeutettuja ruokailukäytänteitä koronaepidemiatilanteessa;
•    Varusmiesjoukot on jaettu kolmeen eri osastoon, ja edelleen pienempiin, noin 6-14 hengen tupakuntiin.
•    Joukkojen liikkeet on suunniteltu niin, että eri osastot ja tupakunnat eivät kohtaisi toisiaan muun muassa ruokailutilanteissa.  
•    Varuskuntaravintolaruokailussa ruokailevat tällä hetkellä terveet ja ei-altistuneet yksi osasto vuorollaan, noin viikon kerrallaan. 
•    Toinen samanaikaisesti palveluksessa oleva osasto syö maastoaterioita, eli on maastomuonituksella. Maastomuonituksessa ruoka valmistetaan Varuskuntaravintolassa ja kuljetetaan lämpöastioissa ruokailupaikoille sisätiloihin tai ulkotiloihin, joissa ruoat jaetaan ohjeiden mukaisesti. Maastomuonitus on normaali tapa järjestää ruokailut silloin kun ruokailu varuskuntaravintolassa ei ole tarkoituksenmukaista tai mahdollista.
•    Karanteenin kaltaisissa olosuhteissa varusmiehet syövät maastoaterioita  sisätiloissa. 

Koronatilanne Karjalan prikaatissa
Vallitseva heikko koronatilanne heijastuu edelleen myös Puolustusvoimiin. Karjalan prikaatissa on tällä hetkellä positiivisen koronatestituloksen saaneita yhteensä 482 henkilöä, joista 253 varuskunnassa ja 216 henkilöä kotona.