Hyppää sisältöön

Saapumiserän 1/17 sotilasvala ja -vakuutus

Kaartin jääkärirykmentti
Julkaisuajankohta 10.1.2017 12.21
Tiedote

Kaartin jääkärirykmentissä 2. tammikuuta palveluksensa aloittaneiden alokkaiden sotilasvala ja -vakuutus järjestetään Santahaminassa perjantaina 10.2.2017.

Päivän ohjelma

• Klo 17.00 sotilasvakuutus

• Klo 18.00 paraatikatselmus, sotilasvala

• Noin klo 18.45 ohimarssi

• Ohimarssin päätyttyä alokkaille pidetään lomatarkastus yksiköittäin. Tämän jälkeen he pääsevät valalomalle.

Alueen kartta

Sotilasvalan ja -vakuutuksen vastaanottaa Kaartin jääkärirykmentin komentaja, eversti Ahti Kurvinen. Paraatijoukkoja komentaa esikuntapäällikön sijainen, everstiluutnantti Harri Savolainen. Valan ja vakuutuksen esilukijana toimii Vantaan kaupunginjohtaja Kari Nenonen.

Tilaisuudet alkavat klo 17 ja 18. Joukot ryhmittyvät vala- ja vakuutuskentälle noin 15–20 minuuttia ennen tilaisuuden alkua. Paraatikatselmuksen ja sotilasvalan jälkeen joukot valmistautuvat ohimarssiin siirtymällä valakentältä ohimarssin lähtökynnykselle. Joukkojen valmistautuessa ohimarssiin, läheiset ehtivät siirtymään valakentän vieressä kulkevan Santahaminantien varteen ohimarssin katsomista varten.

Saapuminen, pysäköinti ja liikenteenohjaus

Santahaminan portista pääsee sisälle klo 16.00 alkaen. Portilla on varauduttava henkilöllisyyden todistamiseen, joten tilaisuuteen osallistuvilla aikuisilla on oltava henkilöllisyystodistus mukana (esim. ajokortti). Saapumiseen, pysäköintiin ja tapahtumapaikalle siirtymiseen pyydetään varaamaan riittävästi aikaa. Santahaminaan on mahdollista tulla myös julkisilla kulkuvälineillä. Bussi nro 86 kulkee Herttoniemen metroasemalta aina Santahaminan saarelle sisälle asti. Bussin aikataulu on katsottavissa Helsingin seudun liikenteen (HSL) sivuilta(https://aikataulut.reittiopas.fi/linjat/fi/b86.html).

Sotilaspoliisit ohjaavat liikennettä Santahaminan portilta pysäköintialueille ja pysäköintialueilta tilaisuuden aloituspaikalle. Liikenteenohjaajat täyttävät pysäköintialueet järjestyksessä, joten etäisyys pysäköintialueelta tapahtumapaikalle voi olla pitkähkö. Liikuntarajoitteisia varten on varattu henkilöpakettiauto, joka on valmistautunut kuljettamaan liikuntarajoitteisia pysäköintialueilta tapahtumapaikalle ja takaisin. Ilmoitathan kuljetustarpeestasi pysäköintialueilla oleville liikenteenohjaajille.

Valokuvaus tilaisuuksissa

Vala- ja vakuutustilaisuuksia saa valokuvata, mutta joukkojen väliin ja paraatikentän keskelle meneminen on kiellettyä.

Sotilaskoti

Sotilaskodin myyntipisteistä on mahdollista ostaa virvokkeita tilaisuuksien ajan. Myyntipisteet sijaitsevat sotilaskodissa, 2.Jääkärikomppanian alakerrassa ja 1.Jääkärikomppanian eteläpäädyssä ulkona (sotilaskotiauto).

WC-tilat

Läheisten käytössä olevat wc -tilat löytyvät 2.Jääkärikomppaniasta ja 1.Jääkärikomppaniasta. Näissä yksiköissä on myös mahdollisuus lämmitellä tarpeen niin vaatiessa.

Muuta

Suosittelemme varautumaan tilaisuuteen sään mukaisella varustuksella sekä mukavilla jalkineilla. Tilaisuudet ovat ulkotiloissa.

Alokas voi itse päättää osallistuuko vala- vai vakuutustilaisuuteen. Varmista omalta alokkaaltasi kumpaan tilaisuuteen hän on osallistumassa.

Lisätiedot

tiedottaja Tiina Möttönen p. 0299 421235 tai [email protected]

 

´