Hyppää sisältöön

Salpausselän ilmatorjuntapatteristo juhlii perinnepäiväänsä Haminassa

Karjalan prikaatiMaasotakoulu
Julkaisuajankohta 21.3.2018 11.57
Tiedote

Salpausselän ilmatorjuntapatteristo juhlii 90. perinnepäiväänsä Haminassa 23.3.2018. Yleisö on tervetullut seuraamaan paraatia Reserviupseerikoulun päärakennuksen kentällä ja tutustumaan ilmatorjunnan kalustoon päärakennuksen takana.

Ilmatorjunnan kärkiosaaja

Salpausselän ilmatorjuntapatteristo (SALPITPSTO) on Karjalan prikaatin joukkoyksikkö, joka kouluttaa joukkoja maavoimien uusimmilla 2000-luvun ilmatorjuntajärjestelmillä prikaatin joukkojen suojaksi sekä antaa ilmatorjunnan taistelunjohto-, viesti- ja tuliasemakoulutusta. Tunnusvärit ovat kirkkaan punainen ja helmenharmaa. Salpausselän ilmatorjuntapatteristoon kuuluu 1., 2. ja 3. ilmatorjuntapatteri. Joukkoyksikön komentajana on everstiluutnantti Tero Koljonen.

Perinteet

Salpausselän Ilmatorjuntapatteristo vaalii 1.4.1928 Viipurissa perustetun Liikkuvan Ilmatorjuntapatterin perinteitä. Liikkuva ilmatorjuntapatteri oli valmiina, tuotti tappioita ilmaviholliselle Karjalan kannaksella toisen maailmansodan aikana, laajeni sotien jälkeen joukkoyksiköksi, aina itsenäiseksi joukko-osastoksi saakka vaihtaen normaali- ja poikkeusolojen aikaisia asemiaan: ensin Viipurista sotien ajaksi Karjalan kannakselle - sotien jälkeen edelleen Lahteen, Kouvolaan ja Haminaan päätyen vuonna 2003 Vekaranjärvelle osaksi Karjalan prikaatia. SALPITPSTO juhlii 90-vuotisjuhlan kunniaksi perinteikkäässä Haminassa ja samalla julkaistaan myös 90-vuotishistoriikki patteriston kunniakkaista perinteistä.

Päivän ohjelma:

Ilmatorjuntakalustoa esittelyssä klo 9.30-15.00 Reserviupseerikoulun takana.

  • MOSTKA87M
  • JONE
  • Ilmatorjuntaohjus - ITO05
  • Ilmatorjuntaohjus - ITO05M+Unimog
  • Ilmatorjuntaohjus 015 Stinger - ITO15 + Maastoskootteri

Paraatikatselmus ja ohimarssi klo 9.50-10.50 Reserviupseerikoulun etukentällä.

Hamina Joukko-osasto Vekaranjärvi, Kouvola Yhteistoiminta-alue
´