Hyppää sisältöön

Sora 2016 -lentotoimintaharjoitus Kaakkois-Suomessa

Karjalan lennostoSatakunnan lennostoUtin jääkärirykmentti
Julkaisuajankohta 9.8.2016 13.15
Tiedote

Satakunnan lennoston Tukilentolaivue järjestää 15.–19. elokuuta Sora 2016 -lentotoimintaharjoituksen Kaakkois-Suomessa. Harjoitukseen osallistuu ilmavoimien yhteys- ja kuljetuskonekalustoa, monitoimihävittäjiä sekä maavoimien kuljetushelikoptereita.

Sora 2016 -lentotoimintaharjoituksen tavoitteena on perehdyttää ilmavoimien yhteys- ja kuljetuskonetoimintaan sekä maavoimien helikopteritoimintaan osallistuvaa henkilöstöä taktisen lentotoiminnan erityispiirteisiin.

Harjoitukseen osallistuu Tukilentolaivueesta kaksi CASA C-295M -kuljetuskonetta ja kolme Pilatus PC-12 NG -yhteyskonetta sekä kaksi Utin Jääkärirykmentin Helikopteripataljoonan NH90-kuljetushelikopteria.  Lisäksi harjoitustoimintaa tuetaan Karjalan lennoston Rissalan tukikohdasta toimivan Hornet-monitoimihävittäjäkaluston lennoilla.

Harjoituksen lentotoiminta ajoittuu harjoituspäivinä aikavälille kello 7–22. Lentotoiminta tapahtuu Utin lentotukikohdasta käsin ja suuntautuu Kaakkois-Suomen alueelle sekä Jyväskylään, Kuopioon, Ouluun ja Kajaaniin rajautuville harjoitusalueille.

Harjoituksen aikana kuljetus- ja yhteyskoneet sekä helikopterit suorittavat muun muassa lentoja matalilla korkeuksilla ja harjoittelevat henkilö- ja materiaalipudotuksia laskuvarjolla. Lisäksi koneet vierailevat Immolan ja Selänpään pienlentopaikoilla harjoittelemassa toimintaa pieniltä ja päällystämättömiltä kiitoteiltä. Harjoituksessa käytetään lentokoneiden omasuojajärjestelmiin kuuluvia soihtuja, jotka voivat näkyä ilmassa kirkkaina valoilmiöinä.

Lentotoiminnasta voi aiheutua äänihaittaa harjoitusalueella. Palautteet: Ilmavoimien pääjohtokeskus, p. 0299 800 (vaihde).

Lisätietoja harjoituksesta: Tukilentolaivueen komentaja everstiluutnantti Markus Leivo, p. 0299 800 (vaihde).

´