Hyppää sisältöön

Sotilasasiamiehet perehtyivät ilmapuolustukseen Valtakunnallisessa ilmapuolustusharjoituksessa Lohtajalla

Maavoimat
Julkaisuajankohta 22.11.2017 17.32
Tiedote

IPH217 -harjoitus sai monikansallisia vieraita, kun parikymmenpäinen sotilasasiamiesjoukko saapui tutustumaan valtakunnalliseen ilmapuolustusharjoitukseen sen viimeisenä harjoituspäivänä. Vierailua isännöi harjoituksen johtaja eversti Ari Grönroos.

Sotilasasiamiehet toimivat Suomessa kukin oman maansa puolustusvoimien komentajan edustajana. Helsingissä on pysyvästi edustettuna 9 maata, pääosa Suomeen akkreditoiduista sotilasasiamiehistä toimii kuitenkin Tukholmassa. Sotilasasiamiesten harjoitusvierailu oli osa pääesikunnan vuosittain järjestämää perehdytystä, jonka tarkoituksena on antaa heille tietoa Suomen puolustuskyvystä.

Varusmiehet olivat saaneet vastuullisia esittelytehtäviä eri kohteissa, kun sotilasasiamiehet tutustuivat suomalaiseen ilmatorjunnan kalustoon - erityistä kiitosta varusmiehet saivat hyvästä englanninkielentaidosta!

Kierroksen viimeinen etappi oli Lohtajan ampuma- ja harjoitusalueen sotilaskoti, jossa nautittiin päätöskahvit. Myös perinteisiä sotilaskodin munkkeja oli tarjolla.

Vierailun lopuksi vaihdettiin sekä kiitoksia että muistoesineitä. Eversti Grönroos kertoi vieraille, että tämä on hänen viimeinen harjoituksensa Lohtajalla tässä roolissa. Eversti Grönroos siirtyy reserviin tammikuussa 2018.