Hyppää sisältöön

Sotilassoitto jatkuu - Panssarinyrkki lakkaa

Panssariprikaati
Julkaisuajankohta 9.2.2017 13.01
Tiedote

Panssarinyrkki - yhtyeen toiminta lakkaa maaliskuussa 2017. Panssariprikaatin toiminta-alueella sotilassoitto on kuitenkin edelleen osa maanpuolustustyötä. Sotilassoittoa tullaan kuulemaan erilaisissa maanpuolustusta tukevissa tapahtumissa tulevaisuudessakin.

Soittotoiminta on osa maanpuolustustyötä. Kun Panssarisoittokunta lopetti toimintansa, syntyi Panssariprikaatissa ajatus vaihtoehtoisen toimintatapamallin kokeilusta. Neljä vuotta sitten aloitti toimintansa pieni ja ketterä "Panssarisoittajat". Tämän oli tarkoitus olla väliaikainen järjestely kunnes Puolustusvoimien varusmiessoittokunta siirtyy Parolannummelle. Panssarisoittajien toiminta oli kuitenkin niin menestyksekästä, että siitä syntyi Panssarinyrkki. Panssarinyrkki saavutti laajan yleisön vauvoista vanhuksiin ja suosio kasvoi. Yhtye soitti veteraanijuhlissa, maanpuolustusjuhlissa, kirkollisissa tilaisuuksissa, päiväkodeissa, sairaaloissa, messuilla ja monissa muissa paikoissa kuten kouluja kiertävissä "Intti tutuksi -tapahtumissa".

Panssarinyrkin toiminta lakkaa nykyisten soittajien kotiutuessa 15.3.2017. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että sotilaat eivät enää soittaisi maanpuolustusta tukevissa tapahtumissa. Panssariprikaati johtaa maanpuolustustyötä toiminta-alueellaan ja soittotoiminta on osa tätä työtä. Tulevaisuudessa se tehdään uudella tavalla, missä Puolustusvoimien varusmiessoittokunnalla on suurempi rooli. Toiminnan taso ei määrällisesti tule olemaan yhtä suuri kuin Panssarinyrkin aikana, mutta laadusta ei tingitä! Toimintaa koordinoi Panssariprikaatin esikunta. 

Musiikkia tullaan kuulemaan myös maakunnan suurissa tapahtumissa, joissa Panssariprikaatilla on oma osasto. Panssariprikaati tukee parhaansa mukaan myös pienempiä maapuolustushenkisiä tapahtumia. Hyvään tulokseen päästään, kun joustavuutta löytyy kaikilta. Mahdolliset tukipyynnöt pyydetään lähettämään hyvissä ajoin [email protected].  

Ympäröivän yhteiskunnan tuki Panssariprikaatille on ollut ja tulee olemaan toimintamme kulmakivi. Uskon hyvän yhteistoiminnan jatkuvan myös uusien tuulien puhaltaessa.

Tätä kirjoittaessani tuli myös mieleeni, että Panssarinyrkki ei ole ensimmäinen huipulla lopettanut kokoonpano. Ainakin Beatles ja Dingo tekivät samoin, mutta kumpikaan näistä kokoonpanoista ei saanut Hattulan kunnan Vuoden kulttuuriteko -palkintoa – Panssarinyrkki sai!

Kiitän Panssarinyrkkiä arvokkaasta maanpuolustustyöstä. Jatkajille on asetettu rima korkealle. 

Kevättä kohti!

 

Eversti Pekka Järvi

Panssariprikaatin komentaja 

 

 

 

 

´