Hyppää sisältöön

Sotilasvala- ja vakuutustilaisuudet Kajaanissa

Kainuun prikaati
Julkaisuajankohta 9.7.2017 11.43
Tiedote
Kainuun prikaatin vala Vimpelinlaaksossa 2016.

Heinäkuun alokkaiden sotilasvala pidetään Kajaanin Vimpelinlaaksossa perjantaina 4. elokuuta.

Ohjelma

  • 9 Ortodoksinen vala, Kajaanin ortodoksinen kirkko, Sammonkatu 25 (ortodoksiset alokkaat läheisineen)
  • 10.30 Sotilasvakuutus, Kajaanin Ammattiopiston liikuntasali, Kuntokatu (sotilasvakuutuksen antavat alokkaat läheisineen)
  • 11.30 Lapin sotilassoittokunta aloittaa musiikkiesityksen ja alokkaat alkavat marssia stadionille
  • 12.00 Sotilasvala ja ohimarssi, Vimpelinlaakson urheilukeskus, Kuntokatu (ortodoksit ja sotilasvakuutuksen antaneet ovat mukana ohimarssissa)
  • Aseiden luovutus, lomatarkastus ja kenttälounas ohimarssin jälkeen, Vimpelinlaakson urheilukeskus
  • Valaloma alkaa

Valat ja vakuutuksen vastaanottaa prikaatin komentaja, eversti Tuomo Repo ja vala- ja vakuutuskaavojen esilukijana toimii kansanedustaja Tytti Tuppurainen.

Valokuvaus tilaisuuksissa

Vala- ja vakuutustilaisuuksia saa kuvata, mutta joukkojen väliin ja paraatikentän keskelle pääsevät vain median edustajat varuskunnan tiedottajan opastamana. Alueella ei sallita dronekuvausta (yleisötilaisuus).

Valatilaisuudesta on mahdollista ostaa tallenne REC-kuvauspalvelulta.

Liikenne, ruokailu ja wc

Liikenne

Vala-opasteet ohjaavat liikennettä valtateiltä 5 ja 6 Vimpelinlaaksoon ja sotilaspoliisi ohjaa ajoneuvot alueen eri paikoitusalueille. INVA-merkityille ajoneuvoille pyritään löytämään parkkipaikka mahdollisimman läheltä paraatikenttää.

Alueelta on lyhyt siirtyminen valtatie 5:lle, joten poistumisliikenne ruuhkautuu poikkeuksetta. Pyydämme pohjoiseen ja itään matkaavia poistumaan alueelta pohjoiseen Opintien kautta.

Alokkaat marssivat stadionille varuskunnasta jalkaisin ja poistuvat valalomille läheistensä mukana.

Ruokailu ja sotilaskoti

Kotiväelle tarjotaan valalounas (hernekeitto, mehu, leipä + margariini) sotilasvalan ja ohimarssin jälkeen. Tarjolla on myös erityisruokavalio niille, joille hernekeitto ei sovellu.

Sotilaskoti palvelee Vimpelilaaksossa useilla myyntipisteillä.

WC-tilat

Vimpelinlaaksossa on käytössä urheilukentän WC-tilat sekä siirrettävät WC:t. Siirrettävä inva-wc löytyy alueelta pääkatsomon ylätasanteelta.

Missä se oma alokas onkaan?

Omaa alokasta on vaikea löytää satojen samanasuisten joukosta. Tilannetta helpottaa liitteenä alla oleva valaryhmitys (pdf-tiedosto), josta hahmottaa valakentän ja yksiköiden sijainnin siellä.

Virallisesti valatilaisuus alkaa kentällä kello 12, mutta seurattavaa on jo hyvissä ajoin ennen sitä kun joukot marssivat ja asettautuvat valaryhmitykseen kentälle 11.30 alkaen Lapin sotilassoittokunnan säestämänä.

Ohimarssia varten yleisön ei tarvitse siirtyä paikoiltaan, vaan joukot marssivat lenkin pallohallin ympäri palaten urheilustadionille. Vastaanottopaikka on stadionin etusuoralla. Takasuoran katsomo voi siirtyä sotilaspoliisin ohjaamana lähemmäksi etusuoraa seuraamaan ohimarssia.

Ohimarssin jälkeen luovutetaan aseet ja suoritetaan lomatarkastus ennen yhteistä kenttälounasta kotiväen kanssa. Valaloma alkaa ruokailun jälkeen.

Huom! Alokas valitsee itse mihin vala- tai vakuutustilaisuuteen osallistuu. Tarkista omalta alokkaaltasi hänen valitsemansa tilaisuus (ortodoksivala/vakuutus/vala).

Varaudu tilaisuuteen sään mukaisella vaatetuksella ja mukavilla jalkineilla! Ethän jätä lemmikkiä kuumaan autoon.

Palautetta kysytään taas!

Palautetta valapäivien tilaisuuksista kysytään heti valaviikonlopun jälkeen. Palautelomake avautuu perjantaina kello 12 seuraavan viikon ajaksi.

 

´