Hyppää sisältöön

Suomen ilmatorjunnan johtamisjärjestelmät kiinnostavat virolaisia

Maavoimat
Julkaisuajankohta 21.11.2017 19.29
Tiedote

Everstiluutnantti Harles Koskelle Lohtajan ampuma-alue kuin myös suomalainen sotilaskoulutus ovat molemmat erittäin tuttuja. Kosk kertoo vierailleensa Lohtajalla aiemminkin ja on osallistunut myös ammuntoihin. Tämän lisäksi everstiluutnantti Kosk sai upseerikoulutuksensa Suomessa. Hän kertoo, että Suomen ja Viron puolustusvoimat ovat tehneet paljonkin yhteistyötä keskenään.

Tällä kertaa naapurimaan ilmatorjunnan tarkastaja tutustui Valtakunnalliseen ilmapuolustusharjoitukseen 2/17.

Tämän vierailun tarkoituksena on vaihtaa maiden välisiä kokemuksia ilmatorjunnan asejärjestelmistä ja koulutuksesta. Harles Kosk kertoo, että ilmatorjunnan varusmieskoulutus on hyvin samanlaista Suomessa ja Virossa.

Olemme Virossa ottaneet käyttöön Suomalaisia toimintatapoja, kun olemme omaa varusmieskoulutusjärjestelmäämme suunnitelleet, Kosk selvittää. Asejärjestelmäkohtainen koulutus tapahtuu meillä aivan samoin kuin täällä Suomessakin, everstiluutnantti Kosk toteaa.

Viro on tulevaisuudessa tekemässä uudistuksia omiin asejärjestelmiinsä, joten Suomalainen tietotaito kiinnostaa. Viron Ilmatorjunnan tarkastaja everstiluutnantti Harles Kosken mukaan Suomessa on onnistuttu erityisen hyvin johtamisjärjestelmien luomisessa ja nämä ovat niitä oppeja ja kokemuksia, jotka todennäköisesti tulevat Viroa tulevaisuudessa kiinnostamaan.

Valtakunnallisen ilmapuolustusharjoitus 217:n yleisjärjestelyt saavat everstiluutnantti Koskelta kiitosta:

— Jälleen kerran hyvin järjestetty harjoitus joka suhteessa, päättää Harles Kosk.

´