Hyppää sisältöön

Syystammi 18 -paikallispuolustusharjoitus vahvistaa viranomaisten välistä yhteistoimintaa

Porin prikaati
Julkaisuajankohta 6.9.2018 12.29
Tiedote

Porin prikaati toteuttaa paikallispuolustusharjoituksen Satakunnan ja Varsinais-Suomen alueella 10.–14.9.2018.

Syystammi 18 -paikallispuolustusharjoitus koostuu kahdesta eri osakokonaisuudesta ja se tulee näkymään harjoitusjoukkojen liikkeenä pääasiassa Niinisalo - Säkylä - Turku alueella. Harjoitukseen osallistuu kokonaisuudessaan noin 1 300 varusmiestä, reserviläistä ja Puolustusvoimien palkattua henkilökuntaa sekä runsaasti eri viranomaisten ja yhteistyökumppanien henkilöstöä. Harjoitustoimintaa on muun muassa Turussa Virastotalolla ja Turun yliopiston alueella, Naantalin sataman alueella ja Rymättylä - Merimasku alueella sekä Kaarinan alueella. Lisäksi joukkoja liikkuu myös Raision alueella ja Turun lentokentän alueella. Harjoituksen johtajana toimii eversti Asko Valta apulaisenaan everstiluutnantti Joni Lindeman.

Sotilaallisten paikallispuolustustoimintojen lisäksi Syystammi 18 harjoituttaa yhteistoimintaa eri viranomaisten ja yhteistyökumppanien kanssa moniviranomaistilanteiden kautta. Harjoituksessa aiheena on muun muassa yhteisen tilannekuvan muodostaminen ja jakaminen, viranomaisviestintä sekä kansainvälisen avun vastaanottoon liittyvät tehtävät. Turun seudulla toimii noin 600 hengen harjoitusjoukko, jonka toiminta näyttäytyy viranomaiskaluston ja -henkilöstön normaalia runsaampana läsnäolona alueella. Harjoituksen aikana pyritään välttämään ulkopuolisille aiheutuvaa häiriötä ja haittaa sekä harjoitusampumatarvikkeiden käyttöä asutuksen läheisyydessä.

Harjoitukseen osallistuu Puolustusvoimien lisäksi Länsi-Suomen merivartiosto, Turun tulli, Lounais-Suomen poliisilaitos, Varsinais-Suomen Sairaanhoitopiiri ja Varsinais-Suomen pelastuslaitos sekä Turun kaupunki ja sen omistamia liikelaitoksia. Harjoitusta voi seurata Maavoimien ja Porin prikaatin sosiaalisen median kanavissa asiatunnisteilla: #syystammi18, #porpr ja #paikallispuolustus.

Syystammi18 -harjoitus on yksi maavoimien kuudesta viikolla 37 eri puolella Suomea järjestettävistä paikallispuolustuksen harjoituksista. Muita harjoituksia ovat Etelä-Karjala 18, Joensuu 18, Kehä 18, Kymi 18 ja Lappi 18. Lue lisää paikallispuolustusharjoituksista ja seuraa harjoitusten kulkua!

Lisätietoja:
Harjoituksen johtajan apulainen, everstiluutnantti Joni Lindeman [email protected] tai p. 0299 800 (vaihde).

Media on tervetullut seuraamaan harjoitusta sopimalla asiasta harjoituksen viestintäupseerin (luutnantti res) Teppo Forssin  kanssa (050 522 1974 tai [email protected]).

´