Hyppää sisältöön

Talvisodan päättymisen muistopäivänä liikutaan talvisodan hengessä

Maasotakoulu
Julkaisuajankohta 10.3.2023 11.21
Uutinen
Varusmiehiä iihtoharjoituksessa. Kaksi varusmiestä poseeraa kameralle, muita varusmiehiä taustalla.
Kuvituskuva. Varusmiehet hiihtoharjoituksissa alkuvuonna 2023.

Reserviupseerikoulun johtaja eversti Mikael Salo haastoi Kymenlaakson alueen asukkaat ja toimijat mukaan yhteiseen liikuntahaasteeseen 13.3.2023.

Maanantaina 13. maaliskuuta on talvisodan päättymisen muistopäivä. Talsisota kesti 105 päivää. Talvisodan hengessä Reserviupseerikoulun johtaja eversti Mikael Salo on haastanut kaikki – niin sotilaat, siviilit, varusmiehet, reserviläiset, koululaiset kuin ikäihmisetkin – mukaan liikuntahaasteeseen, jonka voi suorittaa itse haluamallaan tavalla. 

– Ideana tässä haasteessa on aktivoida paitsi Reserviupseerikoulun lähialueiden asukkaat pitämään kunnostaan huolta, myös haastaa kaikki muutkin maanpuolustushenkiset mukaan yhteisiin kuntotalkoisiin. 105-teemalla kannustetaan jokaista asettamaan itselleen haastava, mutta saavutettavissa oleva tavoite. Liikuntasuorituksen voi tehdä joko itsenäisesti tai yhdessä muiden kanssa.

Haminassa Maasotakoulun varusmiehet osallistuvat haasteeseen ohjatulla 105-treenillä. Urheilutalkoot järjestetään Haminan vallikentällä kello 8-11 välillä, ja lajeina varusmiehet suorittavat esimerkiksi lankutusta, punnerrusta, askelkyykkyä, mittarimatoa ja tuplapalomieskantoa. 

Eversti Salo on mielissään siitä, kuinka monet ovat ilmoittautuneet lähtevänsä mukaan haasteeseen, ja haastaneet edelleen muita Reserviupseerikoulun somessa julkaistun haastevideon jälkeen. Salon oma haaste on vetää 105 leukaa 105 minuutissa. 

– Marraskuussa talvisodan syttymisen muistopäivänä julkaisin oman videohaasteeni somessa, ja siihen on tartuttu todella hienosti. Lajeiksi on ilmoitettu esimerkiksi hiihtoa, uintia, lukkopainia ja Tuntemattoman polun kiertämistä Virolahden Bunkkerimuseon maastossa. Myös Kymenlaakson Liikunnan koordinoima Kunnossa Kassulle -hanke on ilmoittautunut mukaan haasteeseen, samoin Veteraanikoti Haminassa. 

105-haasteeseen voi osallistua matalalla kynnyksellä, sillä haaste perustuu omatoimisesti tehtävään liikuntasuoritukseen, joiden tuloksia ei kerätä mihinkään. Halutessaan jokainen haasteeseen vastaava voi julkaista oman suorituksensa esimerkiksi sosiaalisessa mediassa ja käyttää aihetunnisteita #105kunnianpäivää ja/tai #105haaste. 
 

´