Hyppää sisältöön

Talvisodankäynnin kurssi alkaa Jääkäriprikaatissa 6.1.2020

Jääkäriprikaati
Julkaisuajankohta 30.12.2019 12.44
Tiedote

Jääkäriprikaati järjestää talvisodankäynnin kurssin 6.–17.1.2020 Sodankylässä.

Talvisodankäynnin kurssi kehittää sotilaiden ammattitaitoa talviolosuhteissa vaadittavan taistelutekniikan käytössä, toimintakyvyn ylläpidossa ja henkilökohtaisissa selviytymistaidoissa. Kurssille osallistuu puolustusvoimien ja rajavartiolaitoksen henkilöstöä sekä yhdysvaltalaisia, hollantilaisia ja ranskalaisia sotilaita. Kurssin kokonaisvahvuus on 25 henkilöä.

Yhdysvaltalaisten sotilaiden osallistuminen talvisodankäynnin kurssille on osa Maavoimien kahdenvälistä koulutusyhteistyötä, missä mailla on molemminpuolinen mahdollisuus lähettää kouluttajia oppilaiksi toisen maan kansallisille kursseille. Kursseilta saadut kokemukset siirretään kotimaan koulutukseen ja kansallisen puolustuksen kehittämiseen. Hollantilaiset ja ranskalaiset sotilaat osallistuvat kurssille ensimmäistä kertaa.

Kurssin ensimmäisessä vaiheessa osallistujille koulutetaan talvisodankäynnin perusteet sekä toimintakyvyn säilyttämiseen liittyvät selviytymistaidot. Toisessa vaiheessa testataan sotilaiden osaaminen koulutetuissa kokonaisuuksissa sovelletussa harjoituksessa.

Harjoitukset ja ammunnat Joukko-osasto Sodankylä
´