Hyppää sisältöön

Talvisodankäynnin peruskurssi alkaa Jääkäriprikaatissa 8.1.2018

Jääkäriprikaati
Julkaisuajankohta 4.1.2018 10.59
Tiedote

Jääkäriprikaati järjestää talvisodankäynnin peruskurssin 8.–19.1.2018 Sodankylässä.

Talvisodankäynnin peruskurssi kehittää sotilaiden ammattitaitoa talviolosuhteissa vaadittavan taistelutekniikan käytössä, toimintakyvyn ylläpidossa ja henkilökohtaisissa selviytymistaidoissa. Kurssille osallistuu puolustusvoimien ja rajavartiolaitoksen henkilöstöä, reserviläisiä sekä yhdysvaltalaisia, ruotsalaisia, saksalaisia ja tanskalaisia sotilaita. Kurssin kokonaisvahvuus on 33 henkilöä.

Yhdysvaltalaisten ja ruotsalaisten sotilaiden osallistuminen talvisodankäynnin peruskurssille on osa maavoimien kahdenvälistä koulutusyhteistyötä, missä mailla on molemminpuolinen mahdollisuus lähettää kouluttajia oppilaiksi toisen maan kansallisille kursseille. Kursseilta saadut kokemukset siirretään kotimaan koulutukseen ja kansallisen puolustuksen kehittämiseen. Ruotsalaiset sotilaat osallistuvat kurssille toista kertaa ja yhdysvaltalaiset viidettä kertaa. Ensimmäistä kertaa kurssille osallistuvat reserviläiset, rajavartiolaitoksen henkilöstö sekä tanskalaiset ja saksalaiset sotilaat.

Kurssin ensimmäisessä vaiheessa osallistujille koulutetaan talvisodankäynnin perusteet sekä toimintakyvyn säilyttämiseen liittyvät selviytymistaidot. Toisessa vaiheessa testataan sotilaiden osaaminen koulutetuissa kokonaisuuksissa sovelletussa harjoituksessa.

 

Harjoitukset ja ammunnat Joukko-osasto Sodankylä
´