Hyppää sisältöön

Tervetuloa Karjalan prikaatiin saapumiserä 1/21!

Karjalan prikaati
Julkaisuajankohta 29.12.2020 11.38
Tiedote

Karjalan prikaatissa aloittaa 4.1.2021 palveluksensa noin 2 000 alokasta, joista naisia on 63. Yhteismajoituskokeilu jatkuu ainakin vuoden 2021 loppuun asti Karjalan prikaatissa. Kokeilu toteutetaan kaikilla koulutusjaksoilla.

Palvelukseen saapuessaan alokkaat jaetaan kolmeen osastoon, A, B ja C, jotka eivät ole toistensa kanssa tekemisissä. Osastot noudattavat pääsääntöisesti 2+2+2-rotaatiota, jossa neljä viikkoa vietetään palveluksessa ja kaksi lomajaksolla. Palvelusviikoista puolet vietetään kasarmilla ja puolet maastoharjoituksissa.

Koronatoimia on noudatettu jo viime keväästä lähtien. Tähän asti sekä varusmiesten palaute ja koulutuksen tulokset ovat olleet hyviä vuoden 2020 molemmilla saapumiserillä.

Uusien alokkaiden läheistenpäivää vietetään Karjalan prikaatissa virtuaalisesti. Alokkaiden ensimmäisen viikonlopun aikana prikaatin sosiaalisen median kanavilla julkaistaan lyhyitä videoita, joiden kautta alokkaiden läheiset saavat käsityksen prikaatin ympäristöstä, alokkaiden arjesta ja koulutuksesta. Vala- ja vakuutustilaisuudet tullaan järjestämään yksiköittäin suljettuina tilaisuuksina 5.2. ja 12.2., tilaisuuksiin pääsee osallistumaan ilmaisen livelähetyksen kautta, josta tiedotamme myöhemmin lisää.

Karjalan prikaatissa jatketaan yhteismajoituskokeilua. Toukokuussa 2020 alkaneen kokeilun aikana on havaittu, että yhteishenki ja tiedonkulku ovat parantuneet. Kokeiluun osallistuvat nais- ja miespuoliset varusmiehet majoittuvat samoissa tuvissa. Karjalan prikaatin uusista alokkaista 1062 on ennakkokyselyssä ilmoittanut halukkuudestaan osallistua vapaaehtoiseen yhteismajoituskokeiluun. Yhteismajoitustupiin majoitetaan vain henkilöitä, jotka ovat antaneet suostumuksensa yhteismajoituskokeiluun osallistumisesta. Suostumus tarkistetaan jokaiselta vielä saapumisen yhteydessä ja suostumuksensa varusmiehet ja -naiset saavat perua koska vain. 

Ohjeet palvelukseen saapuvalle

Palvelukseen ei saa tulla sairaana. Mikäli sairastut koronavirukseen alle 14 vuorokautta ennen palveluksen alkamista, hanki lääkärintodistus sairaudesta ja ota yhteys asiasta omaan aluetoimistoosi.

Ulkomailta saapuville alokkaille suositellaan 14 päivän karanteenia Suomessa. Jos saavut Suomeen 21.12.2020 jälkeen, et voi tulla Karjalan prikaatiin 14 päivän karanteeniaikana. Ota meihin yhteyttä puhelimitse tai sähköpostilla, josta saat yksityiskohtaiset ohjeet. Rajoitus koskee sekä ulkomailla asuvia että ulkomailla vierailleita.

Saapumispäivän aikana alokkaille koulutetaan yksilön koronatoimet, kuten kasvomaskin käyttö, oikeaoppinen yskimistekniikka ja käsihygienia, perusyksikön siivoukseen liittyvät toimenpiteet, koronaviruksen oireet, kuinka toimia tartuntaepäilyn ilmetessä sekä mitä karanteenin asettaminen käytännössä tarkoittaa.

Olemme lähettäneet tuleville alokkaille alokaskirjeen, josta selviävät tarkemmat ohjeet koronatilanteeseen ja palveluksen aloittamiseen liittyvistä toimenpiteistä sekä Karjalan prikaatin yhteystiedot.

Lue Karjalan prikaatin alokasinfo tästä

Etelä-Savon aluetoimisto Kaakkois-Suomen aluetoimisto Kymenlaakso Uudenmaan aluetoimisto Vekaranjärvi, Kouvola
´