Hyppää sisältöön

Tule töihin Maasotakouluun! Haussa pioneerialan insinööri Haminaan

Maasotakoulu
Julkaisuajankohta 7.5.2020 11.20
Tiedote
Kuvassa tunnistamaton henkilö pitää käsissään mobiililaitetta, jolla voi kerätä paikkatietoja maastossa.

Haemme töihin insinööriä, joka on myös pioneeriaselajin asiantuntija, Maasotakouluun Maavoimien tutkimuskeskukseen Haminaan. Hän toimii paikkatietoteknologiaa ja tietojärjestelmätieteitä soveltavissa projekteissa.

Työhön valittu insinööri vastaa kehittämisohjelmien pioneeritoimintojen tietomalli-, arkkitehtuuri- ja sovellustyöstä sekä tietojärjestelmien tutkimuksesta, pilotoinnista ja yhteensovittamisesta. Hän koostaa maastotietoa sekä kehittää tiedon jakamista, tilannekuvan hallintaa ja dokumentointia.

- Tulevaisuudessa tehtävässä korostuu se, että tekniikka kehittyy erittäin nopeasti. Tehtävänhoitaja arvioi tekniikan soveltuvuutta ja hyödynnettävyyttä sotilaskäytössä, kertoo oman arvionsa käytettävyydestä, vahvuuksista ja rajoitteista, johtaa kenttäkokeita ja pidemmälle kehitettyjen järjestelmien käyttäjäkoulutuksia, pioneerisektorinjohtaja kapteeni Jari Sinokki kertoo.

Mitä työ vaatii ja pitää sisällään?

- Hakijalta odotetaan tässä tehtävässä monipuolista käytännönläheistä tutkimus- ja kehittämishenkistä teknistä osaamista ja osaamisen soveltamista pioneeriympäristöissä. Paikkatietotekniikka ja sen eri sovellusalueet ovat tehtävänkuvassa keskiössä. Tehtävänhoitaja pääsee tutkimaan ja kehittämään myös kenttäolosuhteissa toimistotyön lisäksi. Ajoittain työ on itsenäistä, ajoittain viranhaltija on osana reippaita ja ammattitaitoisia tiimejä. Työkaverit ovat omien erityisalueidensa rautaisia kärkiosaajia niin pioneeri- kuin muillakin toimialoilla, kertoo nykyinen tehtävänhoitaja, tutkimusinsinööri Mikko Saukkonen Maavoimien tutkimuskeskuksesta.

Vakanssi on auki, koska nykyinen tehtävänhoitaja siirtyy uusiin tehtäviin talon sisällä.

Pioneereja tiellä, esteenä etenemiselle iso hiekkakasa. Kulkuneuvo on maastoutettu havuilla.

- Virkapaikka on Haminassa, mutta toimintaa eli muun muassa sotaharjoituksia ja kenttätestitilaisuuksia on luvassa ympäri Suomea ja joskus myös ulkomailla, Saukkonen kertoo.

- Virka on tärkeä, koska paikkatietotehtävät ovat olennainen osa pioneeriaselajia. Pioneeriaselajin ydinbisnestä ovat maaston muokkaaminen omille joukoille käytettävämmäksi ja vastustajan joukoille epäedullisemmaksi. Jokaiseen muokkaamistapahtumaan liittyy paikkatieto. Työtehtävä ei ole uusi, mutta samoin kuin paikkatietotekniikka, se on kehittynyt vahvasti viimeisen kymmenen vuoden aikana.

Pitääkö olla armeija käytynä?

- Ei tarvitse asepalvelusta olla suoritettuna, mutta siinä tapauksessa on hyvin suositeltavaa, että on jotain muuta kokemusta Puolustusvoimista, tutkimusinsinööri Saukkonen valaisee.

Puolustusvoimissa ja myös Maasotakoulussa työskentelee paljon siviilihenkilökuntaa ja heiltä ei aina edellytetä asepalvelusta.

Pioneerejaaseistettuna valvomassa tietä tien viereen rakennetuissa tuliasemissa.

"En kulkisi Kajaanista asti huonoon paikkaan"

Maasotakoulu ja myös Maavoimien tutkimuskeskus työllistää monia eri alojen ammattilaisia sotilaista siviileihin. Pidämme tärkeänä hyvää työyhteisöä ja ilmapiiriä.

- Ajoin eilen seitsemän tuntia toimistolle. Asun Kajaanissa ja virkapaikka on Hamina. En sieltä asti huonoon tehtävään ja työyhteisöön kulkisi. On hienoa olla tekemisissä tulevaisuudessa tapahtuvien asioiden parissa. Pieni työyhteisö on motivoitunutta porukkaa. Ei ole hommaa, jossa ei kaveria autettaisi, pioneerisektorinjohtaja kapteeni Jari Sinokki kertoo ja jatkaa:

- Tämä tehtävä ei vaihdu kaukomaille. Työssä on mahdollisuudet työskennellä maastossa ja ulkona sekä kehittää itseään. Olen varma, että monessa toimistossa katsotaan nyt pihalle ja haaveillaan, että saisi olisi ulkona eikä sisällä.

Tervetuloa joukkoon! Hae 11.5.2020 kello 16.15 mennessä, tässä linkkihakuilmoitukseen valtiolle.fi-sivulle: https://bit.ly/2ywM3VE

Korsu taustalla, etualalla paikkatietoja keräävä siviili maastopuvussa.

´