Hyppää sisältöön

Turvallisuus ennen kaikkea

Maasotakoulu
Julkaisuajankohta 25.5.2022 15.22
Tiedote

Lightning Strike 22 -harjoitus on ainakin tähän mennessä edennyt ilman vakavia turvallisuuspoikkeamia. Liikenteessä sattuneita ojaanajoja ja pieniä tapaturmia on ollut, mutta niitä sattuu jokaisessa harjoituksessa ja ne eivät ole suuresti haitanneet harjoitusta ja koulutusta. Harjoituksen turvallisuusorganisaatio kuitenkin harjoittelee, ja on välittömässä lähtövalmiudessa 24/7.

He harjoittelevat pelastustoiminnan eri osa-alueita valmiuden sallimissa rajoissa ja suorittavat hälytys- ja avunantotehtäviä sekä tukevat tarvittaessa pelastusviranomaisia Rovajärven harjoitusalueen lähialueilla.

Kuvassa (yllä) lääkinnän ajoneuvoja LIST22-harjoituksessa.

Kuvia harjoituksen pelastusharjoiuksista ja tilanteista:
Potilaan siirtoharjoitus linja-autosta.

 


Pelastushenkilöstö tutustuu AMOS-järjestelmään ja K9-panssarihaupitsiin sekä henkilöstön pelastusmahdollisuuksiin niistä.

 


Avunantotehtävä: kiinnijuuttuneen ajoneuvon pelastaminen vaatii välillä myös pelastusorganisaation apua, jotta ajoneuvo saadaan takaisin liikenteeseen ilman vaurioita.

 

Maasotakoulun johtama Lightning Strike 22 -harjoitus on Rovajärvellä 16.-27.5.2022. Voit seurata harjoitusta netissä: www.maavoimat.fi/list22  ja sosiaalisessa mediassa aihtunnisteella #LIST22.

 

Ampuma- ja harjoitusalue Joukko-osasto
´