Hyppää sisältöön

Tykistökoulun ampumaharjoitus alkoi ja etenee Pohjankankaalla

Maasotakoulu
Julkaisuajankohta 27.4.2021 19.35
Tiedote
Maastossa sotilaat ampuvat kranaatinheittimellä, heitin savuaa.

Maasotakouluun kuuluvan Tykistökoulun ampumaharjoitus alkoi maanantaina 26. huhtikuuta ja se jatkuu perjantaihin 30.4.2021 asti Pohjankankaan ampuma- ja harjoitusalueella Kankaanpäässä.

Harjoitukseen osallistuu noin 1400 henkilöä eri joukko-osastoista: Maasotakoulusta, Porin prikaatista ja Panssariprikaatista. Mukana vahvuudessa on noin 1200 varusmiestä. Harjoitukseen osallistuu myös tykistökadetteja, eli ammattiupseeriksi, sotatieteiden kandidaateiksi opiskelevia. Ajoneuvoja mukana on noin 300 ja 25 epäsuoran tulen asetta, mukaan lukien kranaatinheittimiä, panssarihaupitseja eli K9-Moukareita ja 122-millisiä kenttätykkejä.


Harjoituksen aiheena on taisteluosaston tulenkäyttö. Ampumatoiminnan painopisteenä on taisteluosaston puolustustaistelun ja hyökkäyksen tukeminen.

Huolto tukee ja taistelee -varusmiehet osaavat räjähdejakelun Tykistökoulun harjoituksessa


Porin prikaatin 2. huoltokomppanian täydennysjoukkueen räjähderyhmän johtaja, alikersantti Skyttä, 22, yhdessä muiden räjähderyhmän varusmiesten kanssa jakaa räjähteitä, ampumatarvikkeita, elintarvikkeita, polttoainetta ja tukee muutenkin taisteluosastoa Tykistökoulun ampumaharjoituksessa.


- Tarkkaan saa nostella. Näiden kanssa ei saa olla kiirettä, alikersantti Skyttä sanoo, kun kysyy, eikö ampumatarvikkeita jännitä käsitellä. Nyt hän nimittäin käsittelee oikeita, kovia ampumatarvikkeita, ei "paukkupatruunoita", kuten aliupseerikurssilla aiemmin intin aikana.


- Olin auk-aikana räjähderyhmässä, ja tuli nämä hommat tutuksi. On hienoa nähdä erilaisia panoksia. Ja matematiikkaa tässä oppii, kun joutuu laskemaan suuria määriä materiaalia, Skyttä kertoo.


Alikersantti Skyttä on kotoisin Nakkilasta ja hän kotiutuu noin vuoden palvelusajan jälkeen kesäkuussa 2021. Reservissä odottaa vakityö metallimiehenä. Tulevaisuus kuitenkin näyttää, mitä se tuo tullessaan.

Ampuma- ja harjoitusalue Joukko-osasto Kenttätykistö Niinisalo, Kankaanpää
´