Hyppää sisältöön

Utin jääkärirykmentin helikopterilentoharjoitus Enontekiöllä 

Utin jääkärirykmentti
Julkaisuajankohta 13.3.2024 10.34
Tiedote

Utin jääkärirykmentin Helikopteripataljoona järjestää lentoharjoituksen Tunturi-Lapissa 17. - 28. maaliskuuta 2024. Harjoitukseen osallistuu neljä MD500-kevythelikopteria.

Lentoharjoituksen tavoitteena on kouluttaa helikopteriohjaajiksi opiskelevia kadetteja, muita lentomiehistöjä ja lentoteknistä henkilöstöä toimimaan MD500-helikoptereilla Lapin tunturialueiden vaativissa talviolosuhteissa.

Lentotoiminta painottuu Enontekiön ja Muonion alueille, mutta koulutuslennot ovat mahdollisia myös Kittilän ja Kolarin alueilla.

Koulutuslentojen aikana tehdään maastolaskuja ja käytetään ajoittain matalaa lentokorkeutta. Lentotoimintaan voi liittyä myös väliaikaisten tukeutumispaikkojen käyttäminen esimerkiksi helikoptereiden tankkaukseen. 

Harjoitukseen liittyvää lentotoimintaa on kaikkina vuorokauden aikoina. Helikopteritoiminnasta voi aiheutua äänihaittaa. 

Harjoitukseen osallistuu palkattua henkilöstöä, kadetteja ja varusmiehiä, yhteensä alle 50 henkilöä.

Helikopterien siirtolennot tapahtuvat Kouvolan Utin ja Enontekiön välillä.

Utin jääkärirykmentin harjoitus- ja lentotoimintaan liittyvät yhteydenotot pyydetään tekemään ensisijaisesti sähköpostilla tai rykmentin internetsivuilla olevan sähköisen palautelomakkeen kautta: maavoimat.fi/utin-jaakarirykmentti/yhteystiedot.

´