Hyppää sisältöön

Utin jääkärirykmentin maastoharjoituksia ja helikopteritoimintaa syys-lokakuussa

Utin jääkärirykmentti
Julkaisuajankohta 22.9.2023 13.35
Tiedote

Utin jääkärirykmentin harjoitustoimintaa on syys- ja lokakuussa usean maakunnan alueella. Harjoituksiin liittyy myös helikopterien lentotoimintaa.

Kymenlaakso

 

  • 25. – 29.9. Kouvolan, Selänpään, Tuohikotin, Kannuskosken ja Enäjärven välisellä alueella

  • 9. – 14.10. Myllykosken, Kausalan, Jaalan, Voikosken, Savitaipaleen, Taavetin ja Pyhällön välisellä alueella

  • 17. – 19.10. Utin, Haukjärven, Munteen ja Mutinkylän välisellä alueella

Lounais-Suomi, Pirkanmaa ja Kanta-Häme

  • 28.9. – 1.10. Harjavallan, Pälkäneen, Lopen ja Mynämäen välisellä alueella

Etelä-Savo ja Pohjois-Savo

  • 29.9. – 4.10. Keiteleen, Juuan, Puumalan ja Hirvensalmen välisellä alueella.

 

Sotilasvarusteisiin pukeutuneet harjoitusjoukot liikkuvat maastossa pääsääntöisesti pienissä partiokokoonpanoissa ja käyttävät ajoittain harjoitusampumatarvikkeita.

 

Osaan harjoitustilanteista liittyy myös helikopterien lentotoimintaa, mistä voi aiheutua meluhaittaa  paitsi harjoitusalueilla myös helikopterien siirtymisreiteillä.

 

Harjoitus- ja lentotoimintaa on kaikkina vuorokaudenaikoina.

 

 

Helikopteripataljoonan syyskauden pimeälentokoulutus alkaa

 

Utin jääkärirykmentin Helikopteripataljoonan syyskauden pimeälentoharjoitukset alkavat maanantaina 25. syyskuuta. Viikoille 39, 44, 45 ja 50 ajoittuvat koulutuslennot keskittyvät pääosin Kymenlaaksoon, noin 150 kilometrin säteelle Utin lentokentästä. Osa lennoista suuntautuu eteläiselle meri- ja rannikkoalueelle.

 

Koulutusviikkoina lentotoiminta alkaa pääsääntöisesti maanantai-iltaisin ja päättyy torstain ja perjantain välisenä yönä. Koulutuslennot aloitetaan pimeän tultua ja ne päättyvät, kun suunnitellut lentokierrokset on saatu tehtyä, kuitenkin viimeistään kello 03 mennessä. Koulutusviikoille sattuvina arkipyhinä ei ole pimeälentokoulutukseen liittyvää lentotoimintaa.

 

Koulutuslennoissa käytetään ajoittain matalaa lentokorkeutta ja niiden aikana tehdään maastolaskuja. Pimeälentojen aikana saatetaan käyttää valonheittimiä sekä omasuojajärjestelmiin kuuluvia soihtuja, joiden valokeilat voivat olosuhteista riippuen näkyä hyvinkin kauas. Lentotoimintaan voi liittyä myös väliaikaisten tukeutumispaikkojen käyttäminen esimerkiksi helikoptereiden tankkaukseen.

Helikopterimiehistöjen pimeälentokoulutus toteutetaan NH90-kuljetushelikoptereilla ja MD500-kevythelikoptereilla. Pimeälentoharjoitukset liittyvät helikopterimiehistöjen koulutukseen sekä helikopterien virka-apuvalmiuteen kuuluvan pelastuspäivystyksen harjoitteluun.

 

Lentotoiminnasta voi aiheutua meluhaittaa, jota pyritään välttämään suuntaamalla toimintaa harvaan asutuille alueille sekä noudattamalla melua vähentäviä lentomenetelmiä aina, kun se on mahdollista.

 

* * *

Helikopterit osallistuvat syksyn aikana myös muihin Puolustusvoimien järjestämiin harjoituksiin, jolloin lentotoimintaa voi olla tästä tiedotteesta poikkeavilla alueilla. Helikopterien lentotoiminnasta tiedottamisesta vastaa harjoituksen järjestävä joukko-osasto.

Utin jääkärirykmentin harjoitus- ja lentotoimintaan liittyvät yhteydenotot pyydetään tekemään ensisijaisesti sähköpostilla tai rykmentin internetsivuilla olevan sähköisen palautelomakkeen kautta: maavoimat.fi/utin-jaakarirykmentti/yhteystiedot.

 

maavoimat.fi/utin-jaakarirykmentti
facebook.com/UtinJR
x.com/UtinJR
instagram.com/maavoimat

 

 

 

´