Hyppää sisältöön

Utin jääkärirykmentin talven pääharjoitus kehittää kansainvälistä yhteisoperointikykyä

Utin jääkärirykmentti
Julkaisuajankohta 8.2.2024 12.00
Tiedote

Utin jääkärirykmentti johtaa Northern Griffin 24 -talviolosuhdeharjoituksen Pohjois-Suomessa 12. helmikuuta – 15 maaliskuuta 2024. Harjoituksessa on mukana Puolustusvoimien helikoptereita.

Harjoitukseen osallistuu sen eri vaiheissa yhteensä noin 900 henkilöä. Puolustusvoimien palkatun henkilöstön, reserviläisten ja varusmiehien lisäksi mukana on viranomaisyksiköiden edustajia sekä kansainvälisiä liittolaisia ja kumppaneita Yhdysvalloista ja Euroopasta. 

Harjoituksen tavoitteena on kehittää edelleen Puolustusvoimien erikoisjoukkojen ja erikoisjoukkoilmailun yhteistoimintaa ja yhteensopivuutta muiden viranomaisyksiköiden sekä kansainvälisten kumppaneiden kanssa Lapin kylmissä ja lumisissa olosuhteissa.

Harjoitustoimintaa on kaikkina vuorokauden aikoina Oulun pohjoispuoleisella alueella Pohjois-Pohjanmaalla sekä koko Lapin maakunnan alueella. Sotilaat liikkuvat alueella pääosin suksilla ja lumiajoneuvoilla sekä majoittuvat maastossa pienissä partiokokoonpanoissa.

Harjoitukseen osallistuu NH90-kuljetushelikoptereita Utin jääkärirykmentistä. Helikopterien lentotoiminta sekä koulutuksessa käytettävät harjoitusampumatarvikkeet voivat aiheuttaa meluhaittaa harjoitusalueella. 

Puolustusvoimat on tehnyt harjoitukseen liittyen hallinnollisen päätöksen alueiden tilapäisestä käyttämisestä puolustusvoimien sotilaalliseen harjoitustoimintaan. Poroisäntiä on tiedotettu harjoituksesta Paliskuntain yhdistyksen kautta.

Harjoitus on osa vuodelle 2024 hyväksyttyä Puolustusvoimien kansainvälistä harjoitusyhteistyötä.

Utin jääkärirykmentin harjoitus- ja lentotoimintaan liittyvät yhteydenotot pyydetään tekemään ensisijaisesti sähköpostilla tai rykmentin internetsivuilla olevan sähköisen palautelomakkeen kautta: maavoimat.fi/utin-jaakarirykmentti/yhteystiedot.

 

Tiedote päivitetty 14.2.2024:

Harjoitusalue muokattu: Oulun pohjoispuoleinen alue Pohjois-Pohjanmaalla sekä koko Lapin maakunnan alue (aiemmin tiedotteessa: Pohjois-Pohjanmaa sekä Lapin maakunta Inarijärven, Savukosken, Kuusamon, Rovaniemen, Kolarin, Muonion ja Enontekiön välisellä alueella).

´