Hyppää sisältöön

Utin jääkärirykmentti harjoittelee Kaakkois-Suomessa

Utin jääkärirykmentti
Julkaisuajankohta 15.9.2016 16.12
Tiedote

Utin jääkärirykmentti järjestää kolme koulutussuunnitelmansa mukaista harjoitusta Kymenlaaksossa ja Etelä-Karjalassa syys- ja lokakuun aikana. Harjoituksiin osallistuu enimillään noin 90 sotilasta.

Harjoitus 19.–21.9.2016 järjestetään Kymenlaaksossa ja Etelä-Karjalassa alueella, joka rajoittuu lännessä välille Myllykoski–Hillosensalmi, pohjoisessa Hillosensalmi–Savitaipale, idässä Savitaipale–Luumäki–Pyhältö ja etelässä Pyhältö–Myllykoski.

Harjoitus 26.9.–9.10.2016 järjestetään Kymenlaaksossa alueella, joka rajoittuu lännessä välille Neuvoton–Myllykoski–Valkeala, pohjoisessa Valkeala–Kannuskoski, idässä Kannuskoski–Hamina ja etelässä Hamina–Neuvoton.

Harjoitus 10.–16.10.2016 järjestetään Kymenlaaksossa alueella, joka rajoittuu lännessä välille Hamina–Kouvola, pohjoisessa Kouvola–Kaipiainen–Saaramaa, idässä Saaramaa–Klamila ja etelässä Klamila–Hamina. Pieniä harjoitusosastoja saattaa liikkua myös aivan pohjoisimmassa Kymenlaaksossa.

Harjoituksissa varusmiehille koulutetaan muun muassa liikkumista maastossa, toimimista pimeällä sekä vesistön ylitystä. Sotilaat liikkuvat harjoitusalueilla pääosin jalan, mutta joukoilla on käytössään myös pienajoneuvoja ja –veneitä. Harjoituksiin liittyy vähäistä helikopteritoimintaa.

´