Hyppää sisältöön

Utin jääkärirykmentti harjoittelee Pohjois-Suomessa

Utin jääkärirykmentti
Julkaisuajankohta 29.1.2021 14.11
Tiedote

Utin jääkärirykmentti järjestää vuosittaisen talviolosuhdeharjoituksensa Pohjois-Suomessa 1. helmikuuta alkaen. Harjoitukseen liittyy helikopteritoimintaa.

Harjoitusalue rajoittuu etelässä Suomussalmen, Puolangan ja Pellon rajaamaan alueeseen ja pohjoisessa Karigasniemeltä Vätsärin erämaa-alueeseen ulottuvaan linjaan. Harjoitustoimintaa on myös Käsivarren Lapissa.

Utin jääkärirykmentin harjoitukseen osallistuu varusmiehiä ja palkattua henkilöstöä, yhteensä noin 200 henkilöä. Joukot toimivat laajalla harjoitusalueella pienissä osastokokoonpanoissa. 

Sotilaat harjoittelevat muun muassa tiedustelu- ja taistelutehtäviä sekä toimintakyvyn ylläpitoa tunturiolosuhteissa. Koulutuksessa käytetään harjoitusampumatarvikkeita. Joukot liikkuvat maastossa suksilla, jalan, moottorikelkoilla, telakuorma-autoilla ja helikoptereilla. Osa harjoitusjoukoista majoittuu tilapäisesti maastossa.  

NH90- ja MD500-helikoptereiden lentomiehistöt harjoittelevat Pohjois-Suomessa talvi- ja tunturilentämisen erityispiirteitä sekä kehittävät yhteistoimintakykyä erikoisjoukkojen kanssa Lapin vaativissa olosuhteissa. Lentotoimintaa on kaikkina vuorokaudenaikoina.

Talviharjoitukseen liittyy yhteistoimintaa Puolustusvoimien muiden yksiköiden sekä Rajavartiolaitoksen kanssa.

Harjoitus päättyy perjantaina 19. maaliskuuta.

´