Hyppää sisältöön

Uudenmaan aluetoimisto ja Helsingin Reserviupseeripiiri ottavat yhteyttä 7500 pääkaupunkiseudun reserviupseeriin

Maavoimat
Julkaisuajankohta 23.6.2022 14.19
Tiedote
Sotilaita harjoittelemassa kaupunkialueella

Puolustusvoimien Uudenmaan aluetoimisto ja Helsingin Reserviupseeripiiri lähestyvät ensimmäistä kertaa pääkaupunkiseudun reserviupseereita yhteisellä kirjeellä. Yhteydenotolla vastataan muun muassa reserviläisten tietotarpeisiin sekä Ukrainan sodan vuoksi heränneeseen laajaan kiinnostukseen maanpuolustusta ja reserviläistoimintaa kohtaan.

Uusi turvallisuustilanne on saanut monen reserviupseerin miettimään omaa sodanajan sijoitusta, sotilaallisen osaamisen ajantasaisuutta ja mahdollisuuksia oman osaamisen vapaaehtoiseen kehittämiseen reserviläisjärjestöjen kautta. Siitä syntyi ajatus yhteisestä kirjeestä.

Kirjeet postitetaan viikon 25-26 aikana. Valmistelu on tehty yhteistyössä Puolustusvoimien Uudenmaan aluetoimiston ja Helsingin Reserviupseeripiirin (HRUP) kanssa. Kirje on kohdistettu noin 7500 pääkaupunkiseudun 25-45 -vuotiaalle upseerikoulutuksen saaneelle reserviläisille, jotka eivät vielä ole reserviupseerikerhojen jäseniä.

Kirjeen vastaanottajille kerrotaan Puolustusvoimien ohjeet muun muassa oman sodan ajan sijoituksen tarkastamiseen, koulutustietojen päivittämiseen ja omaehtoiseen osaamisen kehittämiseen. Reserviläistoiminnasta kerrotaan, miten pääkaupunkiseudulla pääsee mukaan toimintaan, harjoittamaan sotilaan ampumataitoja tai kertaamaan sotilaan ja joukon johtajan perustaitoja esimerkiksi Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen (MPK) kursseilla. Kirjeen vastaanottajat kutsutaan myös syyskuussa pidettäviin infotilaisuuksiin.

´