Hyppää sisältöön

Uudet alokkaat Karjalan prikaatiin

Karjalan prikaati
Julkaisuajankohta 9.7.2018 15.36
Tiedote

Karjalan prikaati Vekaranjärvellä vastaanottaa uusia alokkaita tänään 9.7.2018.

Varusmiespalveluksen aloittaa 2000 uutta alokasta saapumiserässä 2/18. Määrästä 65 on naisia. Uusien alokkaiden läheiset ovat tervetulleita tutustumaan palveluspaikkaan heti ensimmäisenä viikonloppuna Läheistenpäivänä.

Varusmiespalveluksen ensimmäinen viikonloppu - Läheistenpäivä

Läheistenpäivänä uusi alokas voi kutsua muutaman läheisen tutustumaan palveluspaikkaansa Karjalan prikaatissa Vekaranjärvellä ensimmäisen palvelusviikon viikonloppuna. Läheistenpäivä järjestetään lauantaina ja sunnuntaina. Päivä määräytyy palvelusyksikön mukaan. Yksikkö selviää ensimmäisenä palveluspäivänä.

Lauantain Läheistenpäivä

Lauantaina kutsutaan Kymen jääkäripataljoonan, Itä- Suomen viestipataljoonan ja Salpausselän ilmatorjuntapatteriston alokkaiden läheiset.

Kymen jääkäripataljoona klo 10.00-14.50

Itä- Suomen viestipataljoona klo 11.15-16.10

Salpausselän ilmatorjuntapatteristo 10.30-15.30

Sunnuntain Läheistenpäivä

Sunnuntaina kutsutaan Karjalan tykistörykmentin, Kymen pioneeripataljoonan ja Karjalan huoltopataljoonan alokkaiden läheiset.

Karjalan tykistörykmentti klo 10.30-15.20

Kymen pioneeripataljoona klo 11.30-16.40

Karjalan huoltopataljoona klo 11.00-16.00

Päivän ohjelma koostuu palveluspaikan esittelystä, jossa kerrotaan muun muassa terveydenhuolto-, palvelusturvallisuus-, loma- ja palvelusasioita. Yksiköiden henkilökunta on paikalla vastaamassa kysymyksiin ja esittelemässä palveluspaikkaa. Päivän aikana yksikkö tarjoaa lounaan vieraille, tutustutaan  kyseisen aselajin koulutuskalustoon ja varustukseen, käydään Sotilaskodissa ja aikaa on varattu myös läheisten kanssa seurusteluun.

Tapahtumiin ilmoittaudutaan alokkaalle erillisten ohjeiden mukaan. Alokkaat, joiden Läheistenpäivän läheisiin kuuluu ulkomaan kansalaisia, tulee toimittaa seuraavat tiedot yksikköön annettujen ohjeiden mukaisesti ensimmäisen palvelusviikon keskiviikkona klo 12.00 mennessä:

  • sukunimi
  • etunimet
  • syntymäaika
  • kansalaisuus
  • matkustusasiakirjan numero ( passi tai EU-kansalisilla henkilöllisyystodistus)
  • ammatti ja työnantaja

Ulkomaalaisilla on oltava kyseinen matkustusasiakirja mukanaan tullessaan varuskunta-alueelle ja esitettävä se sotilaspoliisin kysyessä. Ulkomaan kansalainen ei voi ilmoittautua itse, vaan sotilasalueella on aina oltava isäntä (alokas) ja isännän tulee ilmoittaa virailijoiden tiedot yksikköön.

Jos saavut autolla

Etelän suunnasta Kouvolasta päin, Vekaranjärvelle käännytään VT15:ltä Kouvolan jälkeen noin 35 km:n jälkeen vasempaan kohti "Varuskuntaa". Jos tulet Mikkelin suunnasta, käänny "Varuskuntaan" Tuohikotin ABC:n kohdalta.

Jos autoseurueessasi on huonosti liikkuvia, ilmoita ensimmäiselle liikennettä ohjaavalle sotilaspoliisille asiasta, jolloin hän osaa opastaa pysäköintipaikalle, josta saa kuljetusapua varuskunnan sisällä.Omalla autolla ei voi liikkua alueella.

Sujuvien liikennejärjestelyiden onnistumiseksi varaa aikaa tuloon ja poislähtöön alueelta sekä noudata ehdottomasti liikenteenohjaajan merkkejä mennen tullen. Läheisiä saapuu Vekaranjärvelle noin 8000.

Jos varusmiehenne lähtee päivän päätteeksi kyydillänne pois varuskunnasta, hänen on tultava pysäköintialueelle noustakseen kyytiinne. Autolla liikutaan vain varuskunta-alueelta ulos.

Jos saavut junalla tai bussilla

Jos saavut Kouvolan matkakeskukseen, tarkista jatkoyhteys Vekaranjärvelle. Läheistenpäivinä, jotka ovat viikonloppuna, bussiaikataulun mukaisesti lauantaisin Kouvolasta lähtee bussi klo 11.00 ja on Vekaranjärvellä 11.55. Takaisin päin bussi lähtee lauantaisin klo 15.10 ja on Kouvolan matkakeskuksessa klo 16.00. Sunnuntaisin bussit eivät kulje lainkaan Vekaranjärvelle.

Tervetuloa!

 

´