Hyppää sisältöön

Varautuminen koronavirukseen aiheutti muutoksia - koulutus Panssariprikaatissa jatkuu suunnitelmallisesti

Panssariprikaati
Julkaisuajankohta 17.3.2020 14.17
Tiedote
kuva, jossa varusmiehiä ja BMP-panssarivaunu

Koronavirukseen varautuminen aiheutti viime viikon lopulla merkittäviä muutoksia koko Puolustusvoimien koulutuksen käytännön järjestelyihin. Panssariprikaatin esikunta sai tehtävän jakaa koulutuksessa olevat varusmiehet kolmeen koulutusosastoon ja suunnitella koulutuksen järjestelyt kolmen viikon rotaatiossa.

Koulutusosastot ovat nyt toiminnassa ja antavat koulutusta vuorollaan ensin maastoharjoituksessa harjoitusalueilla, sitten varuskunta- ja lähiharjoitusalueella ja sen jälkeen ollaan viikon vapaalla. Kolmen viikon koulutuskiertoa toteutetaan toistaiseksi.

Järjestelyn tärkeänä tavoitteena on, että koulutusosastot olisivat mahdollisimman vähän yhteydessä toisiinsa - näin estetään koronaviruksen mahdollinen tarttuminen osastojen välillä. Koulutusjärjestelyjen toteutusta tukevat prikaatin eri kumppanit. Leijona-catering on sopeuttanut merkittävästi muonittamista vastaamaan muuttuneeseen toimintamalliin. Myös Millog Oy, Puolustushallinnon rakennuslaitos ja Sotilaskoti tekivät rivakasti tarvittavia muutoksia toiminnassaan. Koronatilannetta seurataan Maavoimien esikunnan johdolla ja tilanteesta tiedotetaan säännöllisesti varuskunnan toimijoita.

Panssariprikaatin esikuntapäällikkö,
everstiluutnantti Janne Hakaniemi

´