Hyppää sisältöön

Varusmiehet voivat äänestää ennakkoon Niinisalossa ja Säkylässä

Porin prikaati
Julkaisuajankohta 22.3.2023 9.58
Tiedote
Kuvituskuva, jossa varusmies selaa tietokoneella vaalisivustoa.

Vuoden 2022 vaalilain muutos takaa ennakkoäänestysmahdollisuuden sotilasalueella (ns. laitosäänestys) ja sen myötä myös Porin prikaatissa palvelevilla varusmiehillä on mahdollisuus antaa äänensä ennakkoon varuskunnassa.

Varusmies voi antaa äänensä ennakkoon laitosäänestyksessä pääpiirteittäin samaan tapaan kuin muissakin ennakkoäänestyspaikoissa. Äänestämään pääsee palveluksen yhteydessä ja varusmiehillä tulee olla mukana hyväksytty henkilöllisyystodistus. 

- Varuskunnan ennakkoäänestysmahdollisuutta eduskuntavaaleihin 2023 on alettu valmistelemaan jo alkuvuodesta. On selvää, että takaamme kaikille palvelustaan suorittaville tosiallisen mahdollisuuden antaa äänensä näissäkin vaaleissa, oikeusupseeri kapteeni Antti Muhonen kertoo.

Laitosäänestys järjestetään Porin prikaatissa maanantaina 27. maaliskuuta niille yksiköille, joissa palveleville ei voida taata äänestysmahdollisuutta muutoin ennakkoäänestyksessä tai varsinaisena vaalipäivänä. Laitosäänestys koskee vain varusmiehiä, joten esimerkiksi henkilökunnalla ei ole äänestysmahdollisuutta varuskunnassa.

Lisätietoa varusmiesten laitosäänestyksestä Puolustusvoimien tiedotteesta.

Huovinrinne, Säkylä Niinisalo, Kankaanpää
´