Hyppää sisältöön

Viranomaiset harjoittelevat yhteistoimintaa Pohjois-Suomessa

JääkäriprikaatiKainuun prikaati
Julkaisuajankohta 18.2.2019 13.02
Tiedote

Viranomaiset harjoittelevat yhteistoimintaa Oulun ja Kemin alueella 25.2.-1.3.2019.

Harjoituksessa kehitetään paikallispuolustuksen suorituskykyä parantamalla paikallisjoukkojen johtamista, valmiutta ja varustusta siten, että tarvittaessa häiriötilanteissa pystytään reagoimaan nopeasti. Paikallispuolustusharjoituksissa ratkaistavat häiriötilanteet ovat luonteeltaan eri viranomaisten yhteistoimintaa vaativia kokonaisuuksia siviiliympäristössä.

Oulussa harjoitus tulee näkymään mm. satamassa, ratapihalla ja lentokentällä tiistain ja torstain välisenä aikana.

Kemissä viranomaisyhteistyötä harjoitellaan etenkin satamassa ja sen lähiympäristössä.

Kainuun prikaatin johtamaan Paikallispuolustusharjoitus Oulu ja Lappi 19 -kokonaisuuteen osallistuu henkilöstöä Kainuun prikaatista, Jääkäriprikaatista, Lapin lennostosta sekä eri viranomaisia Pohjois-Suomen alueelta mm. poliisista, pelastuslaitoksista, rajavartiostosta, tullista, kaupungeista ja kunnista. Harjoituksessa on mukana reserviläisten lisäksi varusmiehiä Kainuun prikaatista ja Jääkäriprikaatista. Puolustusvoimien osuus osallistuvasta henkilöstöstä on noin 600.

Harjoituksen aikana päivystää numero 0299 451 964 mahdollisia kansalaisten yhteydenottoja varten.

Paikallispuolustusharjoitus on osa valtakunnallista harjoitusrupeamaa, joka jatkuu seuraavalla viikolla Etelä-Suomessa.

Harjoitusta voi seurata maavoimien sosiaalisen median kanavilla Facebook ja Twitter hashtagilla #oulu19, #kemi19 ja #paikallispuolustus.

Harjoitukseen liittyy reserviläisten osalta kovapanosammunnat Someroharjun Pahkamaan ampumaradalla tiistaina ja torstaina ja Hiukkavaaran ampumaradalla maanantaina. Yksittäisissä harjoituskohteissa käytetään paukkupatruunoita. Sotilaspoliisitoimintaa näkyy etenkin Hiukkavaarassa jo edeltävällä viikolla. Harjoituskohteissa on valvomassa sekä kouluttajia että erotuomareita.

Kemissä toimintaan voi liittyä harjoitusampumatarvikkeiden käyttöä. Harjoitus voi rajoittaa tilapäisesti liikennettä.

Harjoituksessa ei ole lentotoimintaa.

´