Hyppää sisältöön

Viranomaisyhteistyö keskiössä Kanta-Hämeen isossa paikallispuolustusharjoituksessa – mukana tuhat osallistujaa

Panssariprikaati
Julkaisuajankohta 4.9.2023 10.44
Tiedote

Maakunnassa käynnistyy tänään maanantaina Panssariprikaatin johtama KANTA-HÄME 2/23  -paikallispuolustusharjoitus.  

Kanta-Hämeessä harjoitellaan Hämeenlinnan, Riihimäen ja Forssan kaupunkien läheisyydessä. Harjoituksen painopiste on valmiuden harjoittelussa ja viranomaisyhteistyössä. Paikallisjoukot harjoittelevat alueellisia suojaus- ja taistelutehtäviä.

Harjoitukseen osallistuu noin tuhat varusmiestä, reserviläistä ja Panssariprikaatin työntekijää. Harjoituksen johtaa Panssariprikaatin apulaiskomentaja, eversti Petri Toivonen

Harjoitukseen liittyvät ammunnat toteutetaan Hätilän ampuma- ja harjoitusalueella maanantaista perjantaihin 4.–8. syyskuuta.

Harjoitukseen osallistuu reilu sata ajoneuvoa ja harjoitusviikon aikana alueella liikkuu Puolustusvoimien ja muiden viranomaisten joukkoja kalustoineen kaikkina vuorokauden aikoina. Myös hälytysajoneuvoja liikkuu harjoituskohteille normaalia enemmän. Liikenteessä kehotetaankin varovaisuuteen kalustoa kohdattaessa.

Viranomaisia laajasti mukana harjoituksessa

Harjoituksen yhteydessä järjestetään Panssariprikaatin koordinoima eri viranomaiskenttien yhteistoimintaharjoitus VALPAS 2023.  

Harjoituksessa on laajasti mukana poliisin, pelastustoimen sekä sosiaali- ja terveysalan viranomaisia, kaupunkeja ja kuntia sekä useita muita toimijoita kolmannesta sektorista. He harjoittelevat väestönsuojeluun, evakuointeihin ja pelastustoimintaan liittyviä tilanteita yhdessä Puolustusvoimien kanssa. 

Kuusi alueellista harjoitusta

Harjoitustoimintaa on myös Pirkanmaan, Päijät-Hämeen ja Keski-Suomen maakuntien alueilla.  

Paikallispuolustusharjoitus on osa Maavoimien valtakunnallista paikallispuolustusharjoitusten kokonaisuutta.  

Maavoimien johtamaan harjoituskokonaisuuteen kuuluu kuusi alueellista harjoitusta. Harjoituksiin osallistuu Puolustusvoimista yli 6000 henkilöä. Harjoitukset kehittävät paikallisjoukkojen osaamista sekä viranomaisyhteistyötä koko maan alueella. 

Harjoitus päättyy perjantaina. 

Yleisötilaisuuksia ja some-seurantaa

Harjoitusviikon aikana järjestetään yleisölle avoimia iltatapahtumia, tiistaina 5.9. Forssassa Monitoimikeskus Akvarellissa, keskiviikkona 6.9. Riihimäellä kirjastossa ja torstaina 7.9. Hämeenlinnassa Kumppanuustalolla klo 17.30­-20.30. Lisätietoja tapahtumista löydät täältä.

Paikallispuolustusharjoitusta voi seurata myös paikallisturvallisuus.fi -sivustolta, Maavoimien internetsivulta ja sosiaalisessa mediassa Panssariprikaatin ja Maavoimien kanavilla:

instagram.com/maavoimat - @maavoimat

twitter.com/PanssariPR - @PanssariPR

facebook.com/panssariprikaati - Panssariprikaati - Armoured Brigade

Harjoitusviestinnän aihetunnisteina käytetään:

#paikallisturvallisuus #paikallispuolustajat #reservinura #pspr #maavoimat #kantahame23

Joukko-osasto Kanta-Häme Pirkanmaa Päijät-Häme
´