Hyppää sisältöön

Viranomaisyhteistyö säästää resursseja

Porin prikaati
Julkaisuajankohta 7.9.2017 17.46
Tiedote

Lounais-Suomen viranomaiset harjoittelivat vaativan tilanteen yhteistoimintaa Turun satamassa keskiviikkona 6.9. osana Satakunta 17 -paikallispuolustusharjoitusta.

Harjoitusskenaarion lähtökohtana oli, että tulli havaitsee satama-alueella mahdollisen vaarallisesti säteilevän kohteen ja sen lisäksi satama-alueella liikkuu luvattomia henkilöitä. Harjoitukseen osallistui Tullin ja Porin prikaatin lisäksi Lounais-Suomen poliisi, Merivartiosto ja Pelastuslaitos. Eri toimijoiden suorituskyvyt saatiin harjoituksessa tehokkaaseen käyttöön ja hyödyllistä oppia saatiin erityisesti yhteisoperaation johtamisesta ja tilannekuvan ylläpitämisestä.

- Puolustusvoimat tarjoaa vuosittain viranomaisapua yli 600 kertaa. Se on siis normaali osa Puolustusvoimien päivittäisiä tehtäviä. Harjoituksen skenaario oli varsin monimutkainen, joten omalta osaltaan se haastoi yhteistyötämme juuri sopivasti, Satakunta 17 -harjoituksen johtaja, everstiluutnantti Aki Mustonen kuvailee.

Viranomaiset harjoittelevat yhdessä, jotta yhteistyö sujuu myös kovan paikan tullen. Turun satamassa järjestettyjen harjoitusoperaatioiden ohella suomalaiset viranomaiset tukeutuvat toisiinsa mm. vaativien erityisalojen koulutuksessa.

- Pyrimme yhteistyössä aina siihen, että kaikkien eri viranomaisten hallussa olevat suorituskyvyt saadaan tehokkaaseen käyttöön. Pienen maan, kuten Suomen, viranomaisten yhteistyön tulee olla sujuvaa ja arkipäiväistä, vastaamme sitten sisäisiin -tai ulkoisiin turvallisuusuhkiin, everstiluutnantti Aki Mustonen toteaa.

´