Hyppää sisältöön

Yhdysvaltain maavoimien komentaja vieraili Pohjois-Suomessa

Maavoimat
Julkaisuajankohta 22.12.2022 10.15
Tiedote
Kuva: Lapin Rajavartiosto

Kenraali McConville tapasi Maavoimien komentajan ja tutustui Rajavartiolaitoksen toimintaan.

Yhdysvaltain maavoimien komentaja, kenraali James C. McConville vieraili Pohjois-Suomessa 18.-19. joulukuuta. Vierailua isännöi Maavoimien komentaja, kenraaliluutnantti Pasi Välimäki. Kenraali McConville tapasi myös Jääkäriprikaatin edustajia ja tutustui Lapin rajavartioston toimintaan Inarissa.

Vierailun aikana kenraali McConville ja kenraaliluutnantti Välimäki keskustelivat Suomen ja Yhdysvaltain maavoimien kahdenvälisestä yhteistoiminnasta, havainnoista ja kehittämisestä. Maiden yhteistoiminta on tänä vuonna tiivistynyt entisestään ja Yhdysvaltain maavoimat on osallistunut laajasti maavoimien koulutus- ja harjoitustoimintaan Suomessa.

- Yhteinen harjoitustoiminta jatkuu myös ensi vuonna, ja sitä kautta yhteisoperointikykymme kehittyy edelleen. Suunnitelmallinen ja käytännönläheinen koulutus- ja harjoitustoiminta antaa meille erinomaisen mahdollisuuden oppia toinen toisiltamme, kenraaliluutnantti Välimäki kertoo.

- Arvostamme kenraaliluutnantti Välimäen ja Maavoimien vieraanvaraisuutta. Vierailumme ei muistuttanut meitä ainoastaan kumppanuutemme arvosta, vaan myös siitä, kuinka merkittävä tämä kumppanuus on yhteiselle valmiudellemme, kenraali McConville toteaa.

- Arktiseen toimintaan kykenevät joukot ovat ensiarvoisen tärkeitä Yhdysvaltain maavoimille. Suomalaiset ystävämme ovat arktisen sodankäynnin erikoisosaajia ja me saamme heiltä valtavasti oppia. Jatkuva yhteistyömme Suomen maavoimien kanssa on korvaamatonta yhdysvaltalaissotilaiden arktisen osaamisen kehittämisessä. 

´