Hyppää sisältöön

Yhteistoiminnalla tavoitteeseen

Karjalan prikaati
Julkaisuajankohta 1.12.2021 16.35
Tiedote
panssarivaunu talvisessa metsässä, aurinko laskee taustalla puiden taa.

Kymen jääkäripataljoonan tehtävänä on kouluttaa etulinjan taistelijoita Maavoimien iskukykyisimpiin joukkoihin. Tämän vuoden osalta koulutuksen huipentuma on käynnissä oleva Keihäs 21 -harjoitus.

Harjoituksen tavoitteena on rakentaa ja vahvistaa joukkojen suorituskykyä sekä yhteistoiminta eri aselajien välillä.

Kymen jääkäripataljoonan taistelijoiden koulutus on nousujohteista ja uusia asioita opitaan päivittäin. Tämä koulutus huipentuu kotiuttamisen lähestyessä. Keihäs 21 -harjoituksessa joukoilla on mahdollisuus näyttää saavutetut kykynsä ja taitonsa toteuttamalla haastavia taistelutehtäviä omatoimisesti, ilman kouluttajien ohjausta. Kouluttajien tehtävänä suoritusten valvomisen lisäksi on arvioida joukon koulutustaso.

Harjoituksen yhtenä pääteemana on aselajien välinen yhteistoiminta. Kymen jääkäripataljoonan suorituskyky harjoituksessa rakentuu taisteluosaston kokoonpanoon. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kaikki aselajit ovat edustettuina Kymen jääkäripataljoonan harjoitusjoukoissa. Iskuvoiman tähän taisteluosastoon luo valmiuspataljoonan panssarijääkärikomppanian joukot sekä jalkaväkikomppania.

Talvipukuinen sotilas juoksee maastossa ase edessä valmiina ampumaan.

Iskuportaan taistelu ei kuitenkaan ole mahdollista ilman muiden aselajien antamaa tukea. Tässä harjoituksessa joukot toimivat tiiviissä yhteistoiminnassa pioneerien kanssa, jotka tukevat taistelua liikkeenedistämisellä ja suluttamisella. Lisää tulivoimaa taisteluosastoon tarjoavat tulenjohtajien avulla käytettävät kranaatinheitin- sekä tykistöjoukot. Huollon joukot muonittavat, evakuoivat sekä täydentävät joukoja tarvittavilla materiaaleilla ja viestijoukot mahdollistavat toimivat johtamisyhteydet taistelujen aikana.


Keihäs 21 -harjoituksen pääerotuomari
Kapteeni Anton Tuomola, Kymen jääkäripataljoona

´